logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Mastercook pfe-1040 odkręca się śruba, pasek spada..

lampa alladyna 29 Kwi 2009 07:49 3233 3
REKLAMA
  • #1 6469013
    lampa alladyna
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie!
    Jestem posiadaczem 6-ścio letniej pralki Mastercook pfe-1040, jakiś czas temu podczas prania usłyszałem trzask no i bęben przestał się obracać, kiedy rozkręciłem obudowę, zauważyłem że spadł pasek, a wraz z nim koło pasowe, przykręciłem koło i nałożyłem ponownie pasek, wszystko byłoby ok, ale śruba(ta od tego koła - na gwiazdkę) wykręca się samoczynnie podczas prania, założyłem kontrę, próbowałem kleić główkę śruby do koła pasowego i wszystko na nic..śruba nadal się odkręca i w rezultacie spada pasek wraz z kołem. Proszę o pomoc, jakieś pomysły, ew. co by można wymienić żeby to wszystko śmigało jak dawniej.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6479370
    jogi1966
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    może masz wyrobione koło pasowe na osi -ale spróbuj klej nałożyć na gwint a nie na główkę
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 6479631
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1714
    Witam
    W tych pralkach nieraz się spotkałem z tym przypadkiem raczej na pewno koło pasowe ma luzy i do wymiany .
  • #4 10225320
    lampa alladyna
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    zamieniłem śrubę z silnika na tę od koła pasowego (ten sam gwint) - pralka działa do tej pory.
REKLAMA