logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus P5K WS - jak naprawić ciągłe restarty po nieudanym flashowaniu BIOS?

Makthom 30 Kwi 2009 09:37 768 0
REKLAMA
  • #1 6473725
    Makthom
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam, nabyłem sobie tę płytę i od razu problem. Nie rozpoznawała e5200, za stary bios. Próbowałem wgrać najnowszy (12), nie dało się, Dopiero z serią 8 zaskoczył. Ponieważ ciągle to był stary bios, a ezflash nie rozpoznawał pliku, spróbowałem zaktualizować pod windowsem (Vista 64). Wiem, wiem. Niby nie powinienen, no ale sporo się zmieniło i powinno to być bezpieczne. No właśnie, powinno. Erase ok, writing ok, veryfing failure. Plik na pewno dobry, zresztą program zatwierdził.
    W tej chwili mam ciągłe restarty, co kilka sekund trwające też kilka sekund. Wyjęcie baterii nie pomogło, podobnie jak reset CMOS. Płyta nie wchodzi do BIOS. Wszystko się kręci, załącza i zaraz potem wyłącza.
    Czy jest jakieś vademecum na to? Czy zostaje tylko wizyta u programatora biosu? Może ktoś to robi w Lublinie? Próbowałem w kilku miejscach i nic.
    Czytałem, że można programatorem spi- spilep. Niestety nie jestem w stanie sam złożyć takiego cuda. Czy te z allegro będą ok? Co z interfejsem? Będzie można się podpiąć?
    Z góry dzięki za wszelaką pomoc. Naprawdę się przyda... :/
  • REKLAMA
REKLAMA