logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niebieski,świecący pixel na matrycy 46" lcd samsung

marek07 08 Maj 2009 21:29 3032 4
REKLAMA
  • #1 6507347
    marek07
    Poziom 20  
    Ocena: 75
    Witam,mam zapytanie bo mam Samunga 46" lcd na gwarancji,po wymianie w serwisie matrycy na sprawną okazało sie,ze ma jeden pixel świecący na niebiesko w dolnej części ekranu,nie widać tego przy włączonym,ale gdy jest samo podświetlenie matrycy to widać,co mam z tym zrobić,zawieźć ponownie do serwisu i reklamować,bo przecież powinni zmienić mi na matrycę nową,nie używaną,jak sądzicie?
  • REKLAMA
  • #2 6507598
    edberg
    Poziom 30  
    Ocena: 117
    Nie wymienią i nic raczej nie wskórasz. Matryca ma prawo mieć uszkodzony piksel a nawet kilka przy takiej wielkości. Sprawdź dobrze warunki gwarancji.
  • REKLAMA
  • #3 6507718
    Johan kupsztal
    Poziom 11  
    Musisz pixela pokochać. Na pocieszenie przeczytaj instrukcję obsługi od sony, to ci dopiero gały wyjdą.;:) Chyba nie widziałeś plazmy 70 cali ile tam było w różny sposób uszkodzonych pikseli. Doliczyłem do 20-stu i potem to mi się już wszystkie pomieszały.
  • REKLAMA
  • #4 6508457
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    No tak w instrukcji samsunga też pisze że tv i jego ekran jest wysokiej technologi i może mieć uszkodzonych kilka pikseli. Tylko mi się wydaje że co innego jak by się wada pokazała po czasie a co innego jak już jest zaraz po wymianie. Ja bym się przeszedł do rzecznika praw konsumenta i się zapytał co i jak.
  • #5 6511163
    Johan kupsztal
    Poziom 11  
    A warto dla jednego pixela nerwy se szarpać?? Taka technologia i te wady są (mogą być) jej nieodłączną częścią.
REKLAMA