logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór zwrotnicy do sumowania sygnałów z anten A, B i C bez zasilacza

Andriiiu 08 Maj 2009 22:10 1455 2
REKLAMA
  • #1 6507530
    Andriiiu
    Poziom 2  
    Panowie jaka zwrotnice mam kupić:

objaśnienie:
    A - antena analogowa
    B - satelita cyfrowa
    C - antena fm (radiowa bez zasilacza)

Wybór zwrotnicy do sumowania sygnałów z anten A, B i C bez zasilacza

1 - antena jest podłączona z moim pokojem i u mnie jest zasilacz. wiec jaki muszę kupić zwrotnice żeby rozdzielić sygnał
    2 - muszę sumować sygnał w jeden przewód z anteny analogowej, satelity cyfrowej i anteny fm ale ona jest bez zasilacza.
    Panowie najlepiej by było jakbyście podali link z dana zwrotnica albo model bo ja się na tym nie znam. z góry dziękuje pozdr
  • REKLAMA
  • #2 6507751
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Jednym urządzeniem tego nie połączysz(chyba że ktoś w ostatnim czasie wyprodukował taki wynalazek).
    Potrzebujesz dwa urządzenia,zwrotnice która zsumuje sygnały radiowy i naziemny oraz drugi sumator(TV-SAT) do połączenia tego zsumowanego sygnału z częstotliwością satelitarną.Zasilacz musisz zamontować pomiędzy zwrotnicami.
    Jest zakaz podawania linków do sklepów ale wszystko kupisz w dipolu.
  • #3 6510111
    Doominus
    Poziom 34  
    Ocena: 389
    Sumator -proste urządzenie łączące sygnał Satelitarny i z anteny naziemnej. Z racji różnych zakresów częstotliwości (tv naziemna 5-862 MHz , sat 950-2150 MHz) nie następuje nanoszenie ani tłumienie się sygnałów. Rozdzielacz- posiada filtry wycinające sygnał z danego zakresy. Dla wyjścia RTV wycięty zostaje sygnał z zakresu 950-2150 MHz (satelitarnego) , dla wyjścia sat 5-862 MHz. W zależności od wersji układ ten może przepuszczać napięcie dla zwrotnicy antenowej lub wykozystać napięcie podawane przez dekoder sat do zasilenia tejże
REKLAMA