logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować sterownik wtrysku paliwa dla silnika 4-cylindrowego?

gikser 11 Maj 2009 09:28 1994 4
REKLAMA
  • #1 6515614
    gikser
    Poziom 2  
    Witam

Mam pytanie czy ktoś z obecnych na forum był by w stanie,zrobić sterownik wtrysku paliwa.chodzi o silnik 4 cylindrowy posiadam baterie wtryskowa pompe paliwa czujniki podcisnienia temperatury itd brak w całej instalacji jest komputera i własnie szukam osoby która jest w temacie i mogła by sie podjac takiego zadania.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6515745
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2296
    To co masz to jeszcze za mało, nie lepiej adaptować jakiś sterownik z osprzętem od innego silnika.
    Napisz jaki to silnik.
  • REKLAMA
  • #3 6523227
    gikser
    Poziom 2  
    Silnik to typowa jednostka 4 cylindrówka (SUZUKI GSXR) o pojemnosci 1litra.Powiem tak w zasadzie to posiadam wszystkie czujki które pracowały w tym motocyklu a komputer też w zasadzie jest tylko odciecie zapłonu chciałem przenieśc w wyższą partie obrotów i dlatego pytałem czy ktoś mogłby cos w tym temacie doradzić ewentualnie podejmnie sie zadania zrobienia czegoś takiego
  • REKLAMA
  • #4 6523553
    domex32
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2446
    Nie polecam takich zabiegów, jeśli wymyślisz inny sterownik nie osiągniesz takiej dynamiki jak na oryginale (mapy paliwowe itp.)

Druga sprawą jest silnik który został zaprojektowany do takich obrotów a nie wyższych.
  • #5 18718508
    spec44
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam chciałbym odświeżyć temat i zapytać dokładnie co potrzebne jest do prawidłowej pracy układu wtryskowego chce zakupić kompletną przepustnice z wtryskiem z BMW f650GS i komputer oraz pompę paliwa i teraz czy to wystarczy ? i czy ktoś posiadał by schemat podłączenia do komputera przepustnicy pompy i czujników przepustnicy a chodzi dokładnie o pracę dyplomową i zamontowanie tego do Fiata 126p Pozdrawiam
REKLAMA