logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig T55-1101/5 brak dźwięku po wyjściu z trybu serwisowego, jak naprawić?

emilio_1568 15 Maj 2009 20:41 2406 4
REKLAMA
  • #1 6534502
    emilio_1568
    Poziom 2  
    Nie jestem żadnym serwisantem.Nie wiem jak moje małe dzieci lub żona ( tego nie wiem) włączyły coś nie wiedziałem co (teraz wiem tryb serwisowy) coś tam po przełączałem i jakoś z tego wyszedłem. Nie było nic. postawiałem kanały na nowo obraz jest ale głosu dalej nie ma. Proszę o pomóc jak wejść w tryb serwisowy z pilota (podobnego w 99% do oryginału kupionego na allegro). Jak ten tryb serwisowy należy ustawić by wszystko było ok. Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6534915
    stereoo
    Poziom 23  
    Ocena: 16
    samoczynne pojawienie sie trybu serwisowego (pasek w górnej części ekranu)moze świadczyć o błedach w Eprom(pamięć 24c08) a w takim wypadku wychodzimy z opcji przez naciśnięcie na pilocie PP
    A moze brak foni da sie zmienic w opcji strojenia ręcznego i prawidłowy wybór DK lub BG
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 6535005
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    stereoo napisał:
    samoczynne pojawienie sie trybu serwisowego (pasek w górnej części ekranu)moze świadczyć o błedach w Eprom(pamięć 24c08) a w takim wypadku wychodzimy z opcji przez naciśnięcie na pilocie PP
    A moze brak foni da sie zmienic w opcji strojenia ręcznego i prawidłowy wybór DK lub BG

Ja bym powiedział, że to efekt kupowania pilotów "nie wiadomo jakich", albo uniwersalnych. Wejdzie przypadkiem w tryb i pomiesza (częste zjawisko ostatnio).
    Jakie to proste: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic114561.html

Do autora - tryb serwisowy, jak sama nazwa wskazuje, przeznaczony jest dla serwisantów. Już się przekonałeś, jakie mogą być skutki nieumiejętnej jego obsługi. Proponuję udać się do serwisu.
  • #5 6535294
    emilio_1568
    Poziom 2  
    naprawiłem dzięki panowie
    w tryb serwisowy wszedłem teraz świadomie menu i kod 8500 i się włączył
    było przestawione tuner i standard fonii (SND.S) BG+LL' a zrobiłem na BG+DK i wszystko teraz działa włącznie z głosem
    ja tego nie chciałem to był tylko przypadek
    ale serwisu nie muszę odwiedzać poradziłem sobie sam dzięki
REKLAMA