mirex napisał:
Raportowałeś post DKAG, a teraz przeczysz temu raportowi.
A dlaczegóż to fakt, że TV wszedł w tryb hotelowy z fonią ustawioną na minimum jest według Ciebie bzdurą?
Ale skoro chcesz pomagać dalej, to napisz co takiego w tych, i podobnych chassis, powoduje takie cuda. Pomijając już styki pomocnicze wyłącznika.
Dlaczego takie cuda się dzieją? Też chciałbym to wiedzieć. A jest faktem że w tych modelach, jak i niektórych PANASONIC też to jest. Sypie się zawartość pamięci, a dlaczego? Chyba zasilanie +5V, ale?
Dodano po 1 [godziny] 27 [minuty]: mirex napisał: Pierwszego nie muszę mierzyć jeśli posprawdzałem wszystko inne. Wkładam pamięć i mam jasność.
Drugie na ogół wychodzi po sprawdzeniu przeciętnym woltomierzem kolektora T801. Zwłaszcza jeśli uszkodzenie ma charakter trwały, a nie chwilowy.
Raportowałeś post DKAG, a teraz przeczysz temu raportowi.
OK, wkładasz pamięć i masz jasność. A ja wpierw w tryb serwisowy wchodzę i myślę że to jest prostsze i szybsze. Wiesz? Nawet śrubek nie trzeba odkręcać. I też mam jasność. Tylko ten post jest w dziale dla początkujących. Myślisz że wiedzą co i jak? A drugie to nie tak jak napisałeś, czasem, ale? Miernikiem, czasem to wyjdzie.
A raportowi nie przeczę, pierwsze co napisałem to by w trybie serwisowym przywrócić ustawienia fabryczne. Nie ja proponowałem rozkręcać tv i wyłącznik główny sprawdzać!
Czy mylę się może w tym co teraz napisałem?
pozdro z Krakowa
Stefan