logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Aqua Luna do CA-10 ( świeci na ruch )

kamsz-o 19 Maj 2009 14:50 4217 6
REKLAMA
  • #1 6548709
    kamsz-o
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam Kolegów :)
    Interesuje mnie to jak podłączyć i zaprogramować w/w czujkę żeby po wykryciu ruchu zaświeciła się ??? Chcę mieć tylko jedną taką czujke więc wyjście niskoprądowe zda egzamin. Miadomo mi, że Integry maja wyjście 14: Naruszenie wejścia czyli przypisujemy do tego wejścia, które ma uruchamiać "światło", a CA-10 tego nie posiada :( i nie wiem co mam zrobić :(((( aaaa.. bym zapomniał to swiatło ma tylko działać w nocy tzn. od 21:00 do 5:00 i w tych godzinach będzie załączony alarm ale to wejście nie
    Pozdrawiam Kamil :)
  • REKLAMA
  • #2 6548907
    bartek-btw
    Poziom 12  
    Sproboj zrobic sterowanie timerem
  • REKLAMA
  • #3 6549080
    kamsz-o
    Poziom 13  
    Tzn. ?
  • REKLAMA
  • #4 6549310
    bartek-btw
    Poziom 12  
    Podłączasz do wyjscia niskoprądowego i programujesz jak wspomnialem wczesniej.pozdro
  • REKLAMA
  • #5 6549486
    kamsz-o
    Poziom 13  
    Już rozumiem Bardzo Ci dziękuje :)
  • #6 6550322
    slafwek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Kolego CA10 rowniez ma wyjscia typu: Naruszenie wejscia(23)...
    Mozesz tez zaprogramowac wyjscie na: przeacznik mono, ustawic czas dzialania wyjscia i gotowe
  • #7 6550929
    kamsz-o
    Poziom 13  
    O faktycznie chyba jestem ślepy :) czyli OUT5 zaprogramuje na 23 przydziele odpowiedne wejscie i.. co dalej czy moge miec włączony alarm w nocy oprócz tej czujki ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia i zaprogramowania czujki ruchu Aqua Luna do centrali alarmowej CA-10 tak, aby po wykryciu ruchu zaświeciła się lampa tylko w godzinach nocnych (21:00-5:00). Wskazano, że CA-10 posiada wyjścia niskoprądowe typu "Naruszenie wejścia" (wejście 23), podobnie jak Integra (wyjście 14), które można wykorzystać do sterowania światłem. Zalecane jest zaprogramowanie wyjścia OUT5 na funkcję "Naruszenie wejścia" (23) oraz ustawienie przełącznika mono i czasu działania wyjścia. Propozycja sterowania timerem umożliwia ograniczenie działania światła do wybranych godzin nocnych. Możliwe jest jednoczesne włączenie alarmu w nocy wraz z działaniem czujki i światła.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA