logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen Saxo 1.5D 2002 - Słaba moc, gaśnie, problem z pompą wtryskową?

Rysiekkk 19 Maj 2009 16:15 6173 3
REKLAMA
  • #1 6549081
    Rysiekkk
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam. Posiadam citroena saxo 2002r, 1.5D, przebieg 150tyskm. Samochód zaczął słabnąć i tracić na mocy po czym całkowicie zgasł. Na jakieś 1-2 sekundy czasem zapałił i zgasł. Wymieniłem filtr paliwa i nadal to samo. Dałem paliwo bezpośrednio do pompy (bez filtra i zbiornika) i nadal nic. Po odkręceniu przewodów paliwowych z pompy bardzo słabo tryska paliwo jakby z powietrzem. Zaworek odcinający paliwo jest sprawny. Immobiliser z pompy jest zdemontowany. Co może być przyczyną ?

1.Zapowietrzenie pompy paliwa??(podobno odpowietrza sie sama)
    2.Zużyta pompa paliwa?
    3. Uszkodzenie zaworka na spodzie pompy lub uszkodzenie czujnika w głowicy pompy??

DODAM IŻ SAMOCHÓD JEŹDZIŁ JAKIEŚ 5000 km na oleju opałowym
    Załączniki:
    • Citroen Saxo 1.5D 2002 - Słaba moc, gaśnie, problem z pompą wtryskową? POMPA.jpg (43.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 6550350
    Mirek.tok
    Poziom 20  
    Ocena: 130
    A przewodem odpływowym z pompy nie idzie paliwo z powietrzem-jeśli tak to może być uszczelnienie wałka napędowego pompy(jeśli to BOSCH)
  • REKLAMA
  • #3 6561664
    Rysiekkk
    Poziom 12  
    Wymieniłem ten ziemering i nic to nie pomogło. Nadal objawy jakby był zapowietrzony. Już sam nie wiem co mu może być
  • #4 6564140
    Rysiekkk
    Poziom 12  
    Odnoszę wrażenie jakgdyby się zapowietrzał podczas gdy próbuje go zapalić. Podczas holowania samochód nieznacznie reaguje na pedał gazu

Dodano po 4 [godziny] 13 [minuty]:

he he problem rozwiązany. Okazało się że tłumik był zatkany
REKLAMA