logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

podstawka montażowa do PCB - duża , czy ktoś wie gdzie kupić

mario_34 24 Maj 2009 12:01 3233 4
  • #1 6568014
    mario_34
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    witam . Pracuje na serwisie SMD w firmie i potrzebujemy kupić podstawkę montażową do płyt drukowanych.

Czy ktoś wie może gdzie kupić duża podstawke przynajmniej na płyty 25 x 25 cm. Szukam w goglach po nazwach uchwyt montażowy itp i kilka firm oferuje takie ale na dość małe płytki
  • #2 6577794
    pukury
    Poziom 35  
    Ocena: 193
    Witam.
    Jakiś czas temu była o tym mowa na forum - http://www.cnc.info.pl/ .
    Nie jestem pewien - ale Kol. chyba sobie w końcu zrobił ( o ile pamiętam )
    coś takiego .
    Stół krzyżowy plus obracanie .
    Wtedy można pozycjonować wszystko dokładnie .
    No i jeszcze mikroskop na usb - z allegro .
    Pozdrawiam
  • #4 6584235
    mario_34
    Poziom 12  
    no nie jest to dokladnie to , mi chodzi o taka podstawke , ze plytke wsuwa sie w szyny i mozna ja ustawic pod dowolnym katem. W plytach sa takie rozne gniazda wkladane na manualnej, nieraz sa wkladane niepoprawnie i na serwisie ludzie to poprawiaja i parza sobie palce hotem bo plyte trzeba trzymac rekami :) i jeszcze dociskac te gniazdka.

rs232, dsub , usb , audio , cinche spdif i rozne takie duperele zalezy jaka plyta idzie.

bo za printerem plytka jest obracana botem na dół , ludzie na linii wkladaja te gniazdka recznie , na koncu sa klejone, potem klej jest grzany UV utwardzany, potem rotator obraca plytke botem do gory, potem wjezdza to w nxt , naklada bota a potem w piec. Jesli niedokladnie sie poklei to w piecu wyłażą. Hardener UV nie radzi sobie czasami z tym klejem i jest kupe roboty....

dzisiaj bede we wrocku to pojde do aksla chyba u nich widzialem
  • #5 6613680
    alojzymichal
    Warunkowo odblokowany
    Masz jakieś zdjęcie tego czegoś co szukasz?
REKLAMA