logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elemis 5110 - Jaką głowicę zastosować przy problemach z VHF-3?

deni 29 Maj 2009 10:22 1249 2
REKLAMA
  • #1 6589086
    deni
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    TV jak w temacie, na głowicy tylko taki napis ZGP 199/ NR 444405 wewnątrz jeden scalak TDA 5030A.

Podstawiłem z płyty innego elemisa głowicę na której napis nieczytelny wewnątrz jeden scalak TDA 5330T.

Na UHF wzsytstkie stacje są i nie odstraja, ale na VHF-3 nie wyszukuje żadnej stacji, napięcia podawane na głowicę prawidłowe.

Jaką głowicę mogę zastosować ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6589269
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 717
    Według moich danych tam jest zwykła głowica strojona napięciowo tak że da się tam zastosować jakąkolwiek głowicę strojoną napięciowo dobrze aby miała 2 IF-Y trzeba tylko odpowiednio podłączyć przełączanie głowic i pozostałe napięcia. W twoim przypadku może masz źle podłączone przełączanie głowicy właśnie z zakresu VHF-3 chyba są tam na płycie odpowiednie do tego zwory które trzeba przełożyć zależnie od typu zastosowanej głowicy.
  • #3 6589904
    deni
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Dzięki Kol. h jaworski naprowadziłeś mnie na dobre tory, oprócz zworek trzeba było jeszcze na OZS zmienić miejscami przewody VHF-1 z VHF-3.

Pozdrawiam.
REKLAMA