logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ile kosztuje podłączenie pralki i usunięcie blokad transportowych?

maciejesiuaga 10 Cze 2009 23:06 22268 8
REKLAMA
  • #1 6640953
    maciejesiuaga
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    Witam kolegów pytanie moje może wydawać sie nie na miejscu alem mam problem, od lat zajmuje sie naprawą sprzętu AGD aż tu nagle firma zaproponowała mi współpracę w systemie - serwisant podłączeń po sprzedażowych sprzętu AGD (lodówki, pralki, okapy kuchenne , zmywarki, kuchenki elektryczno - gazowe ) Firma ta oczekuje ode mnie kosztorysu wykonywanych usług np: pralka - usunięcie blokad przewozowych pralki, podłączenie jej do instalacji wodnej jak i kanalizacyjnej, oczywiście do prądu ,sprawdzić sprzęt czy jest sprawny technicznie i udzielić klientowi krótkiego instruktarzu.Szanowni kloedzy proszę o wskazówki ile byście chcieli zarabiać bądz podpowiedzcie mi jaką kwotę mogę życzyć sobie za taką usługę, zaznaczam ze firma ta oczekuje długiej współpracy na terenie mojego miasta jak i okolic
  • REKLAMA
  • #2 6640986
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3369
    maciejesiuaga napisał:
    zaznaczam ze firma ta oczekuje długiej współpracy na terenie mojego miasta jak i okolic

I w związku z tym, będzie chciała wynegocjować jak najniższe ceny. Jeżeli ma to być jedyne źródło Twojego utrzymania, to odpuść sobie. Jeżeli masz inne sposoby zarabiania, to możesz na próbę podjąć ryzyko i musisz sam skalkulować (wycenić) swoją pracę - wkład własny.
    A teraz rzecz najważniejsza...to zapytanie i temat, nie nadaje się do tego działu, albowiem masz zamiar pytać o konkretny cennik. Może to spowodować niebezpieczny oddźwięk wśród normalnych użytkowników, korzystających z miejscowych serwisów - lepiej pytaj na PW.
  • #3 6640994
    bishofek
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Ja bym proponował usunięcie blokad +wypoziomowanie 30 zł
    Z podłączeniem i sprawdzeniem 50 zł.
  • REKLAMA
  • #4 6641004
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Zwrot kosztów dojazdu. Policz sobie, czy bardziej opłaca ci się liczyć za wyjazd, czy za kilometry. A pracę policz jako godzinę roboty. Dłużej to nie zajmie.
    Wszystko zależy, ile tych zleceń będziesz miał i czy nie będzie jakiegoś kruczka w umowie.
  • #5 6641032
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3369
    bishofek napisał:
    Ja bym proponował usunięcie blokad +wypoziomowanie 30 zł
    Z podłączeniem i sprawdzeniem 50 zł.

W Gliwicach, na Pomorzu, czy w stolicy?
  • REKLAMA
  • #6 6641047
    maciejesiuaga
    Poziom 15  
    to nie jest tylko jedno źródło utrzymania , współpraca z tą firmą otworzyła by mi łatwy i szybki zarobek a tym samym pozyskał klientów w naprawach pogwarancyjnych .Ja za taka pracę wołam od klienta (dojazd na terenie wykonanie usługi np pralka 35zł) ale zastanawiam sie czy firma zaakceptuje takie warunki czy to nie bedzie za dużo
  • REKLAMA
  • #7 6641058
    mrhari
    Ocena: 3226
    Podłączenie okapu czy zmywarki to nie jest 5 minut pracy. Mi czasami potrafi zejść np 1,5 do 2 godzin podczas montażu okapu. można się zdziwić jakie ludzie mają meble kuchenne a jakie wymagania. Niejednokrotnie trzeba przerabiać, no chyba że montaż polega na wymianie starego na taki sam nowy. Zmywarka do zabudowy, jeśli ma być poprawnie zamontowana to ok 1 godzina pracy a jeśli ma mieć front meblowy to jeszcze 15 do 30 minut na montaż frontu i zgranie z meblami. O zestawie narzędzi nie wspomnę. Do tego dochodzi dojazd. Lodówki i pralki to tak jak napisał Błażej. Do tego dochodzi problem ze starym sprzętem który odbierasz od klienta, a pralkę na 4 piętro samemu po schodach to ciężko ;) więc człowiek do pomocy potrzebny, np pracownik. Samochód najlepiej dostawczy bo lodówki 2m do kombi nie wsadzisz.
  • #8 6641088
    maciejesiuaga
    Poziom 15  
    a ile moge wołać za taką roboczo godzinę , macie racje co do tej opcji bo kilometrówka jak i usługai mogła by sie nieopłacać

Dodano po 4 [minuty]:

rycylking jak i wnoszenie mnie nieobchodzi ja mam zlecenie gdzie sprzet zakupiony stoi juz w domu moja praca tyczy sie tylko uruchomienia sprzetu
  • #9 6641145
    mrhari
    Ocena: 3226
    Powinien kolega za usługę wołać jak najwięcej ;)

Temat zamykam by nie prowokował licytacji bardziej gorących niż na aukcjach koni wyścigowych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik, serwisant AGD, pyta o wycenę usług posprzedażowego podłączania i uruchamiania nowego sprzętu (pralki, lodówki, okapy, zmywarki, kuchenki elektryczno-gazowe) dla firmy oferującej stałą współpracę. Usługa obejmuje demontaż blokad transportowych, podłączenie do instalacji wodnej, kanalizacyjnej i elektrycznej, test sprawności oraz krótki instruktaż dla klienta. Dyskutowane są różne modele wyceny (stawka za usługę, stawka godzinowa) i sugerowane przykładowe ceny (30-50 PLN za pralkę). Zwrócono uwagę na różną złożoność instalacji w zależności od typu urządzenia (np. okapy, zmywarki do zabudowy wymagają więcej czasu i narzędzi) oraz konieczność uwzględnienia kosztów dojazdu. Podkreślono, że firma prawdopodobnie będzie dążyć do negocjacji jak najniższej ceny ze względu na długoterminowy charakter współpracy. Temat został zamknięty z powodu dyskusji o konkretnych stawkach cenowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA