logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zacinanie się programów: Acrobat Reader, Word, Paint, Explorer, Outlook

Syntony 18 Maj 2004 00:12 1388 4
REKLAMA
  • #1 646520
    Syntony
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Witam
    Mam problem, kiedy wlączam jakies programy to wyskakuje blad "wystapił problem z aplikacją.....". Najczesciej zacinaja sie programy takie jak Acrobat reader, word, paint, a explorer i outlook wogole sie nie wlaczaja, zaraz po uruchomieniu wyskakuje blad i zamyka program. Na dole tego bledu da sie sprawdzic dane techniczne tego bledu, ktore maja byc dolaczone do raportu o bledach, pisze w nich ze do raportu zostana dolaczone nastepujace pliki:
    Dla explorera: USTAWIENIA1\Temp|WER2EE.tmp.dir00\appcompat.txt
    Dla outlooka: USTAWIENIA1\Temp|WER2EF.tmp.dir00\appcompat.txt
    Dla Acrobat Readera: USTAWIENIA1\Temp|WER2F4.tmp.dir00\appcompat.txt
    Do tej pory uzywalem przegladarki Opera, a poczte sprawdzalem na stronie o2 ale troche mnie to denerwuje, tym bardziej ze nie moge otwierac zadnych plikow z elektrody bo nie dziala acrobat reader

Pozdrawiam i prosze o pomoc
    Syntony
  • REKLAMA
  • #2 646533
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    jaki system??

acrobat readera się w operze ustawia tak żeby go otwierało automatycznie w acrobacie - fakt że dodatkowe okno ale cięzko mówic aby się nie włączyło.

problem może tkwic w kilku przyczynach

1) wirusek
    2) przekręcona magistrala
    3) złe stery

podaj jakie programy chodza w tle CTRL+ALT+DEL, czy coś się gratisowego nie ładuje w MSconfigu czy autostarcie
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 646548
    Syntony
    Poziom 18  
    1.system XP
    2.jak to ustawic zeby otwieralo w operze?
    3.Programy to:realsched, duzo svchost-ow, nvsvc32.exe, cdantsrv, spoolsv, lsass, winlogon, services,csrss. Wszystkich nie wypisywalem bo reszta to wiem co to jest.
    4.sterowniki napewno dobre, sa orginalne, a pozatym wczesniej dzialaly i nic nie zmienialem od tamtego czasu.

Pozdrawiam
    Syntony
  • REKLAMA
  • #4 647507
    Syntony
    Poziom 18  
    A o co chodzilo z tym czy cos sie nie laduje w msconfigu, jak to sprawdzic?

Pozdrawiam
    Syntony
  • #5 647706
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    chodzi o autostart .. nie pamietam jak to było w win XP... tam lubią sie różne smiecie ładować.

Co do opery to daje się typy plików w Preferencje.../Programy Pliki.. ustawiasz typ rozszerzenia i że ma automatycznie otwierac w wybranym zewnętrznym progu , ale nie bedzie tak jak w IE... że będzie to jako strona po prostu nowe okienko. bez nastawy o ile pamiętam to pdf'y otwierały się jak pliki txt czyli jak leci z góry na dół . zawsze można zapisac powiedzmy na pulpit prosto pod AcrReader. Lepsze to słowem niż otwieranie pod IE 6.0 który zawsze się mi wieszał przy większym natłoku plików.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA