logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta SD Kingston 128MB w aparacie HP - błąd odczytu po ponownym włożeniu

szafaboss 18 Maj 2004 13:51 1060 3
REKLAMA
  • #1 647216
    szafaboss
    Poziom 10  
    witam
    Posiadam karte SD Kingstona 128MB. Zapelnilem ja cala do konca i wymienillem na nowa. Gdy ja spowrotem wlozylem do aparatu wszytko bylko O.K.! Jednak kiedy po raz kolejny ja wlozylem pokazal sie komunikat ze nie moze jej czytac. Dziala tylko funkcja formatowania karty, jednak nie chcialbym tego od razu robic. Nie mam czytnika kart do kompa ale sie zastanawiam czy takie oprogramowanie jak Bad Copy Pro wraz z czytnikiem cos pomoze? Na karcie dostrzeglem niewielkie wglebienie (najwidoczniej po opakowaniu od karty ktore wewnatrz ma male wypusty do dociskania karty). Wglabienie jest po stronie naklejki (nie stykow) i jest bardzo niewielkie, prawie niewidoczne. Czy to moze byc tego przyczyna? Czy w serwisie moge to rekalmowac?
    prosze o pomoc
    i dziekuje z gory za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 651186
    krau
    Poziom 24  
    Ocena: 126
    Spokojnie możesz formatować kartę. Jeżeli skasowaleś ją całkowicie to nie ma na niej informacji potrzebnych aparatowi do poprawnej pracy (przynajmniej tak jest u mnie na hp935).
    Jeżeli nic nie wyjdzie z tego - to zareklamuj - proba nie strzelba.
    Pzdr
  • REKLAMA
  • #3 662426
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2240
    Zrób format to jak z dyskietką w kompie nie niszczysz jej przez formatowanie. 8O
  • #4 662683
    szafaboss
    Poziom 10  
    oki dzieki bardzo za pomoc
    karte sformatowalem i bylo wszystko ok
    ale zrobilem blad bo zaczalem na nia robic inne zdjecia
    zdjecia byly do odzyskania programem Bad Copy Pro, uruchomilem go poniewaz mialem problemy z odczytaniem ich z kompa a na karcie byly skasowane
    okazalo sie ze odzyskal zdjecia te nowe nagrne po formacie i jeszcze kilka starych robionych przed formatem:) tak wiec polecam wszylstkim ten programik :) gdyby ktos mial przymusowy format
REKLAMA