logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IBM ThinkPad 560Z - czy bootowanie z USB jest możliwe?

krasz 19 Cze 2009 18:03 4782 5
REKLAMA
  • #1 6677176
    krasz
    Poziom 10  
    Witam.
    Otrzymalem niedawno laptopa jak w temacie z zainstalowanym XP. Niestety, jak na ten sprzet, system jest za ciezki, wiec postanowilem przeinstalowac na cos lzejszego. Laptop nie jest wyposazony w zaden naped, natomiast posiada jeden port USB. Po krotkiej lekturze okazalo sie, ze jest jedyna opcja sluzaca do instalacji systemu.
    I teraz wszedlszy do BIOSu, chcialem ustawic bootowanie na port USB, jednak ku memu wielkiemu zdziwieniu opcja taka nie istaniala. Jedyne mozliwosci to FDD1, FDD2, HDD, PCMCIA. Probowalem chyba wszystkich kombinacji, lacznie z pozostawienie polecenia bootowania bez ustawionego zadnego z urzadzen i nadal nie dziala. Czy ktos ma pomysl, o co chodzi ?
    Wykonalem rowniez test tego portu w BIOSie i wynik jaki otrzymalem to OK.
  • REKLAMA
  • #2 6677206
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6679648
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 6723528
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Przyznam,ze ja poradziłem sobie z tym problemem nieco inaczej,moze nawet prościej?Notebook FujitsuSiemens B2154.Na dysk 2.5' 40GB podzielonym na 2 partycje w stacjonarnym wgrałem dwie instalki w98 i WinXP oraz z dyskietki startowej W98 przekopiowałem pliki systemowe poleceniem copy sys.Po przełożeniu dysku do notebooka dysk był widoczny jako C:,dalej dir, cd w98,setup i zainstalował się w98.Z jego poziomu widoczy był katalog WinXP i jego instalowałem jako nakładke na w98.Wówczas wykrywalny był port USB z którego zainstalowałem sterowniki bo sa nieco oryginalne-ekran dotykowy
  • REKLAMA
  • #5 6723948
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6567
  • #6 6725562
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA