logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam polecanej książki lub kursu do nauki języka Assembler

ozzman 18 Maj 2004 19:48 1133 5
REKLAMA
  • #1 647857
    ozzman
    Poziom 26  
    Ocena: 42
    Trzeba mi jakis dobry kurs do tego języka (najlepiej jakas ksiazka poskanowana). Jak ktos ma takie cos to niech wrzucie, ew. link
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 647961
    silvvester
    Poziom 25  
    Ocena: 168
    jakie książki polecacie kupić do nauki podstaw języka C pod kątem pisania
    programów na mikrokontrolery
    jak na razie opanowałem podstawy assemblera ale większość userów
    skłania się jednak w strone C
    mam na oku jedną pozycje Język ANSI C
    ale to chyba idzie w strone PCtów
    czy znacie inne ksiżki o podobnej tematyce, z czego wy czerpaliście wiedze .
    chodziło by mi o opis bardzo łopatologiczny tak jak w książce Pawła i Piotra Gałki Podstawy Programowanie Mikrokontrolera 8051 tyle że nie o asembler tylko język C
    wiem że podobnych postów jest masa ale niestety nie stać mnie na kupno wszystkich wymienionych książek na tym forym . :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
  • REKLAMA
  • #4 647986
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    asemblera uczyłem się oddzielnie, nawet przed C
    a jesli chodzi o C to najpierw nauczyłem się pisac programy na kompa z typowych książek do C (można kupić zwykłe ćwiczenia za kilka złotych, w prockach C nie jest aż tak zaawansowane), a potem trzeba zajrzeć do helpa konkretnego kompilatora i zauważyć tylko drobne różnice
  • REKLAMA
  • #5 648095
    ozzman
    Poziom 26  
    Ocena: 42
    ale macie jakies kursy czy nie, bo w googlach te kursy co znalazlem to wszystko prawie to samo. Podstawowe informacje (jakes 20 stron) ale ja chce cos wiecej...
REKLAMA