logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Platan Micra - szukam instrukcji obsługi (Budowa i instalacja centrali)

debecha 22 Cze 2009 15:20 5222 6
REKLAMA
  • #1 6688346
    debecha
    Poziom 12  
    Marka: Platan
    Model: Micra
    Chassis (płyta):
    Inne (elementy, procesor):
    Jakość (skan, resolution):

Witam,
    Posiada może ktoś pierwszą część instrukcji (Budowa i instalacja centrali) do tej centralki? Jeżeli tak to będę wdzięczny za udostępnienie.
  • REKLAMA
  • #2 6689568
    ypson
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Myślę, że wystarczy Ci sceen z programu.
    LM 1 i LM2 to linie analogowe miejskie
    LM 15 i LM 17 to ISDN 2B+D
    AB 20 -24 wiadomo

Platan Micra - szukam instrukcji obsługi (Budowa i instalacja centrali)

Marka:
    Model:
    Chassis (płyta):
    Inne (elementy, procesor):
    Jakość (skan, resolution):
  • REKLAMA
  • #3 7964679
    yuer
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    dostałem w spadku pod opiekę gołą centralę Platan Micra. Udało już mi się zdobyć (dzięki elektroda.pl) części 2, 3 i 4 (w wersji 3.00.02) oraz program MicraPC w wersji 3.02.24. Czy można poprosić kolegów o części 1 i 5 dokumentacji ? (mam nadzieję na dotarcie do opisu złącza RJ RS232).
  • REKLAMA
  • #4 7965463
    Keplak
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Nie ma części 5 . Wstawiam plik z cz. 1
    Załączniki:
    • inst_micra_instal_1.zip (1.77 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 7966527
    yuer
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dzięki wielkie. Wydaje mi się, że teraz "z pewną dozą nieśmiałości" będę mógł zająć się centralą.
  • #6 11439446
    zeair
    Poziom 2  
    Mogę prosić o cześć IV i, o ile to potrzebne w konfiguracji VOIP, program MicraPC. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #7 11927640
    ARSANIT
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem z w/w centralką obecna wersja to 4.04.04
    gdy wchodzę w: inne -> zestawienie połączeń
    nie pokazuje mi połączeń przychodzących - jak to ustawić ?

Drugi problem jest tak iż jak dochodzi połączenie z telefonu stacjonarnego na 1 z numerów wewnętrznych i też nie zawsze są dwa sygnały na słuchawce do podniesienia jej i po podniesieniu jej jest głucho
    Nie wiem czym to może być spowodowane iż dzwoniłem z tel. stacjonarnego i było ok z komórki jest ok. Ale problem na pewno występuje i nie wiem jak to rozwiązać.
    TPSA twierdzi że linia jest ok, bo ją przemierzyli.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania instrukcji obsługi centrali telefonicznej Platan Micra, w szczególności pierwszej części dotyczącej budowy i instalacji centrali. Użytkownicy udostępnili fragmenty dokumentacji, w tym część 1, oraz wskazówki dotyczące linii analogowych (LM1, LM2) i ISDN (LM15, LM17). Wspomniano o programie MicraPC w wersji 3.02.24 oraz o wersjach dokumentacji 3.00.02 i 4.04.04. Poruszono również problemy z konfiguracją centrali, takie jak brak wyświetlania połączeń przychodzących w zestawieniu połączeń oraz problemy z sygnałem dzwonka i słyszalnością podczas połączeń z telefonów stacjonarnych, mimo prawidłowego działania linii według operatora TPSA. Wskazano na potrzebę dostępu do pełnej dokumentacji i oprogramowania do konfiguracji, zwłaszcza w kontekście VOIP i złącza RJ RS232.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA