hm.. a gdzie to zdięcie?? no i pytanie czy materialy eksploatacyjne nowe czy regenerowane?? kiedy to to było ostatnio konserwowane... więcej szczegułów bo ostatnio moja szklana kula szfankuje
w/g mnie to najpierw konserwacja a potem podmiana bębna - w/w objaw wskazuje na zuzyty beben (chyba ze beben byl regenrowany i ktos wsypal niewlasciwy toner) - tak czy inaczej podmien kartridz i napisz jakie efekty - bedziemy myslec dalej
Tak na oko to listwa czyszczaca beben czyli cartridge do wymiany.
Piszesz ze przywiozles drukarke z niemiec - moze juz minelo troche czasu a skutek jest taki ze listwa z wiekiem traci elastycznosc a skutek moze byc wlasnie taki jak u Ciebie.
według mnie ewidentnie bęben,
widać nawet, że ten pas ma regularne rozjaśnienia i zaciemnienia (zmierz odległości pomiędzy powtarzajacymi się rozjaśnieniami, lub wadami, potem zmierz obwód bębna, będziesz miał odpowiedź.
No i jeżeli to jest beben to raczej mozna kupić sam beben, i bez wymieniania zbieraka zmienić, chociaz wiadomo nowy zbierak to nie stary Pozdrawiam
dzięki za odzew.
pasy są regularne i już zaczyna odbijać się na nich obraz wydruku .czy wymiana bębna wystarczy.i czy przy wymianie trzeba zwrócić na coś szczegulną uwagę.
✨ Po wydrukowaniu około 50 stron na drukarce Canon LBP 4 Plus pojawił się czarny pas na wydrukach. Problem najprawdopodobniej wynika ze zużytego bębna światłoczułego, co potwierdzają regularne rozjaśnienia i zaciemnienia na pasku. Zalecana jest najpierw konserwacja urządzenia, a następnie wymiana bębna, zwłaszcza jeśli był on regenerowany lub używany toner był niewłaściwy. Wymiana samego bębna jest możliwa bez konieczności wymiany całego kartridża, choć nowy zbierak może poprawić jakość. Warto również zwrócić uwagę na listwę czyszczącą bębna, która z wiekiem traci elastyczność i może powodować podobne objawy. Dla dokładnej regeneracji kartridża 92275A zaleca się zapoznanie z instrukcją serwisową. Wygenerowane przez model językowy.