logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon LBP 4 Plus - jak usunąć czarny pas na wydrukach?

connection 20 Maj 2004 11:07 1479 9
REKLAMA
  • #1 650512
    connection
    Poziom 10  
    wszytko było ok wydrukowałem ok 50 str. i pojawił się czarny pas .zdjęcie w załączniku.czy muszę coś wymienić czy może przeczyścić.pozdr. :)
  • REKLAMA
  • #2 650534
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    hm.. a gdzie to zdięcie?? no i pytanie czy materialy eksploatacyjne nowe czy regenerowane?? kiedy to to było ostatnio konserwowane... więcej szczegułów bo ostatnio moja szklana kula szfankuje :D
  • #3 650541
    Alcedo
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    jeeli sie nie mzle to odpowiednikiem tej drukarki jest HP IIIp, przeszukaj forum pod tzm kontem, a znajdziesz odpowiedz
    Pozdrawiam
    Piotr
  • REKLAMA
  • #4 651496
    connection
    Poziom 10  
    sorki oto fotka
    Załączniki:
    • Canon LBP 4 Plus - jak usunąć czarny pas na wydrukach? 000_0115.JPG (165.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 651505
    connection
    Poziom 10  
    co do eksploatowania to nie wiem bo przywiozłem ją z niemiec.wydrukowałem ok 50 stron i pas.
  • #6 652231
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    w/g mnie to najpierw konserwacja a potem podmiana bębna - w/w objaw wskazuje na zuzyty beben (chyba ze beben byl regenrowany i ktos wsypal niewlasciwy toner) - tak czy inaczej podmien kartridz i napisz jakie efekty - bedziemy myslec dalej
  • #7 652756
    _DeZ_
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Tak na oko to listwa czyszczaca beben czyli cartridge do wymiany.
    Piszesz ze przywiozles drukarke z niemiec - moze juz minelo troche czasu a skutek jest taki ze listwa z wiekiem traci elastycznosc a skutek moze byc wlasnie taki jak u Ciebie.
  • #8 652768
    Alcedo
    Poziom 23  
    według mnie ewidentnie bęben,
    widać nawet, że ten pas ma regularne rozjaśnienia i zaciemnienia (zmierz odległości pomiędzy powtarzajacymi się rozjaśnieniami, lub wadami, potem zmierz obwód bębna, będziesz miał odpowiedź.
    No i jeżeli to jest beben to raczej mozna kupić sam beben, i bez wymieniania zbieraka zmienić, chociaz wiadomo nowy zbierak to nie stary :)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 653914
    connection
    Poziom 10  
    dzięki za odzew.
    pasy są regularne i już zaczyna odbijać się na nich obraz wydruku .czy wymiana bębna wystarczy.i czy przy wymianie trzeba zwrócić na coś szczegulną uwagę. :)
  • #10 653941
    Alcedo
    Poziom 23  
    Ściągnij sobie instrukcję regeneracji to jest kartridż 92275A, będziesz wiedział jak sie do niego dobrać,

Podsumowanie tematu

✨ Po wydrukowaniu około 50 stron na drukarce Canon LBP 4 Plus pojawił się czarny pas na wydrukach. Problem najprawdopodobniej wynika ze zużytego bębna światłoczułego, co potwierdzają regularne rozjaśnienia i zaciemnienia na pasku. Zalecana jest najpierw konserwacja urządzenia, a następnie wymiana bębna, zwłaszcza jeśli był on regenerowany lub używany toner był niewłaściwy. Wymiana samego bębna jest możliwa bez konieczności wymiany całego kartridża, choć nowy zbierak może poprawić jakość. Warto również zwrócić uwagę na listwę czyszczącą bębna, która z wiekiem traci elastyczność i może powodować podobne objawy. Dla dokładnej regeneracji kartridża 92275A zaleca się zapoznanie z instrukcją serwisową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA