logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorynka Romet 2-biegowa - falujące obroty po wymianie wału i pierścieni

mechanik1231 26 Cze 2009 21:28 1832 5
REKLAMA
  • #1 6707732
    mechanik1231
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam!- walcze od paru dni z motorynką( dzieci sie uparły żebym uruchomił:)), wymieniłem wał na nowy i złożyłem silnik na starych czesciach- zapłon, gaznik i cylinder. nieodpaliła niestety. Kupiłem dzisiaj nowe pierscienie i odpaliła ale obroty strasznie falują i po chwili gasnie. Założyłem drugi gaznik i kondensator i nadal to samo-moze ktos ten temat juz przerabiał-co to moze byc? NIEMAM JUZ POMYSŁÓW
  • REKLAMA
  • #2 6707790
    AREK_GDYNIA
    Poziom 18  
    Ocena: 88
    Może masz jakies nieszczelnosci. Czy zimmeringi na wale założyłeś nowe? Jak są trafione to nie bedzie chodzic jak powinna. Dwusów musi mieć spręzanie także pod tłokiem.
  • REKLAMA
  • #3 6707910
    raceman
    Poziom 18  
    Ocena: 113
    Po pierwsze sprawdź czy platynki nie iskrzą.Jeśli iskrzą kondensator do wymiany - nowy nie znaczy dobry.Szczególnie made in china.Druga sprawa to ta o ,której pisał kolega - zimeringi na wale.Trzecia sprawa - lewe powietrze.Sprawdź uszczelki cylindra i gaźnika.Czwarta sprawa - regulacja gaźnika.Jak to zrobić znajdziesz na forum o motorowerach,
  • REKLAMA
  • #4 6707970
    mechanik1231
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    simeringi mam nowe< kondensatory też cztery próbowałem ale tak samo_ mam wątpliwosci co do gażnika i przerywacza
  • REKLAMA
  • #5 6839127
    mateuszma
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    wymien kondenatory najlepiej na nowe ,i platynki tak samo przerwe ustaw a jak nie to tak jak pisz ze cylinder moze źle usczelniony powietrze sie dostaje
  • #6 6839929
    rozpuszczalnik
    Poziom 17  
    Ocena: 62
    Według "Google" falujące obroty, to silnik krokowy. Tak samo jak "niedouczona".
REKLAMA