Witam.
Posiadam Router < Asus Wireless ADSL Router WL-AM604g > Oto jego specyfikacja:
Producent: ASUS
Nazwa produktu: Asus, WL-AM604g, Wireless 802.11g Router, 4xLAN, 1xWAN (ADSL 2/2+ Annex A) - WL-AM604g
Klasa produktu: Router (bramka internetowa)
Port WAN: 1xADSL Annex A (RJ11)
Port LAN: 4x10/100BaseTX (RJ45)
Wbudowany modem: ADSL (Annex A) - Neostrada
Zarządzanie, monitorowanie i konfiguracja: zarządzanie przez przeglądarkę WWW
Obsługiwane protokoły routingu: brak
Obsługiwane protokoły i standardy: DDNS - Dynamic Domain Name System, NAT - Network Address Translation, DHCP Server - Dynamic Host Configuration Protocol Server
Protokoły uwierzytelniania i kontroli dostępu: ACL bazujący na adresach MAC, ACL bazujący na adresach IP i typie protokołu
Ochrona przed atakami Denial of Service (DoS): Ping of Death, Syn Flood, LAND Attack, IP Spoofing
Obsługiwane sieci WirelessLAN: IEEE 802.11b - Wireless LAN 11Mbps, 2.4GHz, IEEE 802.11g - Wireless LAN 54Mbps, 2.4GHz
Szyfrowanie: 64 bit WEP, 128 bit WEP, AES - Advanced Encryption Standard, TKIP - Temporal Key Integrity Protocol, WPA2 Enterprise mode (802.1x), WPA2 (PSK) - WiFi Protected Access 2 (Pre-Shared Keys)
Chodzi mi o to,że na ogrodzie,który jest przy domu w niektórych miejscach zanika sygnał Wi-Fi,a potrzebuję go do mojego fona i Notebooka. Myśle o jego wzmocnieniu... Myslałem w 2 kwestiach:
-Zastosować Access Point
-Zastosować jakis przekaźnik
Co do dołożenia AP nie jestem do końca pewien,ponieważ w specyfikacji znajdziemy coś takiego: "Obsługiwane protokoły routingu:brak " -nie znam sie na tym do końca,ale obawiam się,że mój router nie będzie osługiwał dodatkowego AP(jestem zielony,więc jesli się myle proszę sprostujcie mnie
)Jesli ten AP by jednak działał,to jaki by to miało zasięg( o ile by wzrósł)?? Czytałem jeszcze kiedyś w PC Format o takich urządzeniach,co podłączamy w dowolnym miejscu w domu Tylko do gniazdka sieciowego i już mamy przekaźnik sieci WiFi(oczywiście jakaś tam konfiguracja obowiązuje
)... Jeśli ktoś,kto się zna na tym i mógłby mi poradzić w tej kwestii byłbym naprawdę wdzięczny
Ale jeszcze jedna rzecz-nie jestem milionerem,takze jakieś AP za 700 zł nie wchodzą w grę
Bardziej bym wolał te przekaźniki,bo są mobilne i dyskretniejsze,i jeśli by ktoś coś takiego widział na necie,to bym prosił o link
Aha. i jeszcze jedno - Wpadłem na taki oto pomysł- a może dało by sie podłączyć jakiś wzmacniacz bezpośrednio pod router w miejsce antenki??
Liczę na waszą pomoc i z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:
Mam Pytanko. Czy takie urządzonko to było by to,czego ja szukam?? http://www.twenga.pl/cena-WRE54G-LINKSYS-Inne-elementy-sieci-bezprzewodowej-4862-0
Posiadam Router < Asus Wireless ADSL Router WL-AM604g > Oto jego specyfikacja:
Producent: ASUS
Nazwa produktu: Asus, WL-AM604g, Wireless 802.11g Router, 4xLAN, 1xWAN (ADSL 2/2+ Annex A) - WL-AM604g
Klasa produktu: Router (bramka internetowa)
Port WAN: 1xADSL Annex A (RJ11)
Port LAN: 4x10/100BaseTX (RJ45)
Wbudowany modem: ADSL (Annex A) - Neostrada
Zarządzanie, monitorowanie i konfiguracja: zarządzanie przez przeglądarkę WWW
Obsługiwane protokoły routingu: brak
Obsługiwane protokoły i standardy: DDNS - Dynamic Domain Name System, NAT - Network Address Translation, DHCP Server - Dynamic Host Configuration Protocol Server
Protokoły uwierzytelniania i kontroli dostępu: ACL bazujący na adresach MAC, ACL bazujący na adresach IP i typie protokołu
Ochrona przed atakami Denial of Service (DoS): Ping of Death, Syn Flood, LAND Attack, IP Spoofing
Obsługiwane sieci WirelessLAN: IEEE 802.11b - Wireless LAN 11Mbps, 2.4GHz, IEEE 802.11g - Wireless LAN 54Mbps, 2.4GHz
Szyfrowanie: 64 bit WEP, 128 bit WEP, AES - Advanced Encryption Standard, TKIP - Temporal Key Integrity Protocol, WPA2 Enterprise mode (802.1x), WPA2 (PSK) - WiFi Protected Access 2 (Pre-Shared Keys)
Chodzi mi o to,że na ogrodzie,który jest przy domu w niektórych miejscach zanika sygnał Wi-Fi,a potrzebuję go do mojego fona i Notebooka. Myśle o jego wzmocnieniu... Myslałem w 2 kwestiach:
-Zastosować Access Point
-Zastosować jakis przekaźnik
Co do dołożenia AP nie jestem do końca pewien,ponieważ w specyfikacji znajdziemy coś takiego: "Obsługiwane protokoły routingu:brak " -nie znam sie na tym do końca,ale obawiam się,że mój router nie będzie osługiwał dodatkowego AP(jestem zielony,więc jesli się myle proszę sprostujcie mnie
Liczę na waszą pomoc i z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:
Mam Pytanko. Czy takie urządzonko to było by to,czego ja szukam?? http://www.twenga.pl/cena-WRE54G-LINKSYS-Inne-elementy-sieci-bezprzewodowej-4862-0