logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Candy CDS 120 - migająca dioda, brak grzania wody, co oznacza?

lukasz2479 07 Lip 2009 00:01 4341 5
REKLAMA
  • #1 6747087
    lukasz2479
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Prosze o pomoc . W zmywarce candy cds 120 po wlaczeniu programu np 1h a-class zmywarka pracuje ok godziny po czym zaczyna migac czerwona dioda i zmywarka staje, podczas zmywania nie grzeje wody ,na innych programach zachowuje sie podobnie np.podczas programu zimne plukanie zmywarka plucze caly czas jak gdyby czysta woda z sieci ,co jakis czas wypuszczajac wode z tym ze trwa to bez konca,po ok godzinie wylaczylem.zmywarka ma ok 2 lat .jeszcze raz goraco prosze o pomoc.Z gory dziekuje.lukasz.
  • REKLAMA
  • #2 6749773
    zetfa
    Poziom 20  
    Ocena: 116
    Kodu błędu nie znam,ale mogą to być dwie usterki: 1)spalona/przebita grzałka,lub jej przekażnik 2) zanieczyszczony/zapchany układ kontroli poziomu wody.
  • REKLAMA
  • #3 6750491
    andrzej1959
    Specjalista AGD
    Ocena: 816
    lukasz2479 napisał:
    Prosze o pomoc . W zmywarce candy cds 120 po wlaczeniu programu np 1h a-class zmywarka pracuje ok godziny po czym zaczyna migac czerwona dioda i zmywarka staje, podczas zmywania nie grzeje wody ,na innych programach zachowuje sie podobnie np.podczas programu zimne plukanie zmywarka plucze caly czas jak gdyby czysta woda z sieci ,co jakis czas wypuszczajac wode z tym ze trwa to bez konca,po ok godzinie wylaczylem.zmywarka ma ok 2 lat .jeszcze raz goraco prosze o pomoc.Z gory dziekuje.lukasz.

Sprawdź dokładnie kiedy kupiłeś,jeżeli nie ma dwóch lat to dzwoń do serwisu .
  • REKLAMA
  • #4 6750613
    lukasz2479
    Poziom 2  
    zetfa napisał:
    Kodu błędu nie znam,ale mogą to być dwie usterki: 1)spalona/przebita grzałka,lub jej przekażnik 2) zanieczyszczony/zapchany układ kontroli poziomu wody.

Dzieki ,a moze uda sie umiescic z grubsza opis jak sie tam dostac?gdzie jest ten uklad kontroli poziomu wody?
  • REKLAMA
  • #5 6756848
    lukasz2479
    Poziom 2  
    Dzisiaj zrobilem maly eksperyment i zagotowalem wody w garnku po czym dolalem w trakcie cyklu .po dolaniu zwiekszyla sie ilosc wody ,i od razu zmywarka troche jej wypuscila,doszla do momentu wypuszczenia wody ,wypuscila i migajaca dioda i dalej juz nie wystartowala ,co zauwazylem jeszcze ,nie otwiera pojemnika na tabletke ,tylko nie wiem ,bo moze ten pierwszy cykl jest bez tabletki ,natomiast przed nastepnym zatrzymuje sie i koniec .prosze o rade co zrobic.gdzie szukac usterki?? zmywarka ma 3 lata
  • #6 10496455
    TowiR
    Poziom 10  
    Witam

Temat stary ale zmywarki ciągle się psują...

Wszystko jest opisane w tym temacie, może komuś się przyda:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1416661.html

Ostatnia wiadomość. Dzięki dla autora za "łopatologiczne" wyjaśnienie. Wystarczyło wymienić kondensator C3. Nie jestem elektronikiem, ale udało mi się płytkę z programatorem wymontować, zaniosłem do sklepu z częściami elektronicznymi i uprzejmy pan wymienił mi ją za free! Kosztowało mnie to 7 zł - tyle kosztował kondensator i zmywarka śmiga jak nowa!
    Dzięki MITCOM-ELECTRONIC za opis problemu, dzięki sklep elektroniczny ŻUK ELEKTRONIK Gliwice za wymianę.
    Pozdrawiam
    TowiR
REKLAMA