Witam! Do płyty wcześniej podłączony był dysk ATA 60GB i wszystko chodziło ok, teraz podpiąłem dysk SATA: Wykrywa go normalnie w biosie, instalator windows xp odpala się, wykrywa dysk bez problemu( nie trzeba nawet plików na dyskietce dokładać) kopiują się pliki potrzebne do instalacji, robi reset i podczas bootowania z dysku wyskakuje: błąd lądowania systemu operacyjnego.
Wgrałem nowy bios,
w Access Mode ostawiłem z Auto na Large(ale podczas botowania systemu wyskakuje błąd odczytu dysku). Bootowanie ustawione prawidłowo, dysk nowy prosto ze sklepu, kabel sata również. Dysk podpinam pod inny komp z płyta Aususa i instalacja idzie bez żadnych problemów. Ma ktoś jakieś propozycje jak zainstalować tego wina?
Wgrałem nowy bios,
w Access Mode ostawiłem z Auto na Large(ale podczas botowania systemu wyskakuje błąd odczytu dysku). Bootowanie ustawione prawidłowo, dysk nowy prosto ze sklepu, kabel sata również. Dysk podpinam pod inny komp z płyta Aususa i instalacja idzie bez żadnych problemów. Ma ktoś jakieś propozycje jak zainstalować tego wina?