logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[AT91SAM7S] AT91SAM7S: OpenOCD zawiesza się przy programowaniu flasha z Wigglerem

Zeppo 14 Lip 2009 20:06 1912 2
REKLAMA
  • #1 6778798
    Zeppo
    Poziom 11  
    Witam,
    Posiadam płytkę propoxu MMsam7s + programator Wiggler.

Problem dotyczy openocd-pp. W żaden sposób nie mogę zaprogramować flasha - openocd "wiesza się" i wyświetla na zmianę komunikaty:

Info:    options.c:50 configuration_output_handler(): core state: ARM
    Info:    target.c:239 target_init_handler(): executing reset script 'c:\temp\temp.ocd'
    Info:    target.c:239 target_init_handler(): executing reset script 'c:\temp\temp.ocd'

I tak do oporu dopóki nie zabiję procesu openocd-pp.
    Skrypt temp.ocd jest generowany w makefile:

wait_halt 10 
    armv4_5 core_state arm 
    flash write_image 0 C:\Workspace\Ethernet\dyplom\main.bin 0x0 
    mww 0xfffffd08 0xa5000401 
    reset run_and_init  
    shutdown 

Pomoże ktoś? Ew. jakaś podpowiedź na co można by zamienić openocd - wcześniej miałem jakąś starszą wersję (chyba tą z tutoriala Lyncha xxx-r141) i wszystko działało bez problemu - teraz pewnie zmieniły się polecenia, a żadnej (aktualnej i przejrzystej) dokumentacji do tego znaleźć nie sposób.
  • REKLAMA
  • #3 6781587
    Zeppo
    Poziom 11  
    Faktycznie nie podałem podstawowej informacji... Wersja oznaczona jako r421 zdaje się.

Dobra - problem rozwiązany - znalazłem starszą wersję openocd i jest OK. Czemu najnowsza nie działa? Może kiedyś się dowiem...
REKLAMA