logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY DCR-HC23 - Zawieszanie programów przy zgrywaniu przez FireWire na Windows XP

sebamag1 15 Lip 2009 10:14 1567 7
REKLAMA
  • #1 6780715
    sebamag1
    Poziom 10  
    Witam...
    Posiadam kamerkę sony dcr-hc23 i mam taki problem:
    Zainstalowałem program i kartę firewire. W każdym programie wykrywa mi kamerkę ale strasznie zawisa, co ok.10 min. włączy się następny etap a potem całkowicie zawiesza się program. Jedynie w Windows Movie Maker udało mi się dojść (zmulenie) do końca a tam wyskoczyło że "brak taśmy w kamerze". (Próbowałem: Ulead VideoStudio 11, Active WebCam, iuVCR)

Bardzo proszę o pomoc.

Windows XP Proffessional SP3
    2Gb ddr2
    Intel Core 2 Duo 2,2GHz
  • REKLAMA
  • #2 6780720
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6780729
    sebamag1
    Poziom 10  
    Windows XP Proffessional SP3
  • REKLAMA
  • #4 6780821
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6781034
    sebamag1
    Poziom 10  
    no...
    I dalej to samo...
  • REKLAMA
  • #6 6781042
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 6781078
    sebamag1
    Poziom 10  
    Już rozwiązałem problem.
    Przełożyłem do wewnętrznego portu na karcie firewire i chodzi elegancko.

Dzięki za pomoc.
  • Pomocny post
    #8 6781169
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz kamery Sony DCR-HC23 podłączył ją do komputera z systemem Windows XP Professional SP3 za pomocą karty FireWire. Pomimo wykrycia kamery przez różne programy (Windows Movie Maker, Ulead VideoStudio 11, Active WebCam, iuVCR), występowały częste zawieszenia aplikacji podczas zgrywania materiału, a na końcu pojawiał się komunikat o braku taśmy w kamerze. Problem rozwiązano poprzez zmianę portu PCI, do którego podłączona była karta FireWire – przeniesienie jej do innego, wewnętrznego portu spowodowało poprawne działanie urządzenia. Przyczyną problemu mogła być nieprawidłowa instalacja sterowników lub konflikt sprzętowy związany z portem PCI. W systemie Windows XP zdarza się, że urządzenia USB lub FireWire wymagają ponownej instalacji sterowników po zmianie portu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA