logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DCR-HC23E - brak wykrycia kamery przez FireWire na Windows 7 64-bit

zielo1134 01 Cze 2013 21:42 3618 5
REKLAMA
  • #1 12372321
    zielo1134
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, jestem posiadaczem Kamery sony handycam dcr-hc23e. Mój problem jest taki że gdy podłączam kamerę do laptopa przez kabel fire wire 4pin 4pin automatycznie instaluje się sterownik ieee1349 ale kamery nie wykrywa gdy ustawiam ją na tryb odtwarzania. Na laptopie mam windows 7 64 bit. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12372485
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12373252
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    A jaki program jest używany do przechwytywania obrazu z kamery?

Rozumiem, że w tym jest kłopot. Choć kolega Stałybywalec sugeruje, że kłopot polega na ściąganiu zdjęć z tej kamery.

Prosiłbym o sprecyzowanie problemu :)
  • REKLAMA
  • #4 12374494
    zielo1134
    Poziom 2  
    kamera jest na kasety minidv jest tylko opcja na usb streaming ale to odpada bo ja chce przez firewire i chcę zgrać z niej cały film na kompa program do przechwytywania mam taki pmb to w nim nie wykrywa podłączonej kamery jeszcze jakimś ultra video to tez nie wykrywało jej w menadżerze urządzeń widać tylko sterownik do ieee 1394 urządzenie do obrazowania mam tylko kamerke internetową w tym. Jak podłącze kablem ją to wgl nie wykrywa a jeśli usunę sterownik fire wire to jak podłącze sam kabel to się instaluje sterownik do niego tylko a tak to kamery wgl nie wykrywa.
  • REKLAMA
  • #5 12380657
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Oprogramowanie, o którym piszesz, nie ma funkcji przechwytywania obrazu z kamery na komputer - przynajmniej mam takie wrażenie, po przeczytaniu specyfikacji.

Spróbuj ściągnąć próbne wersje programu np Pinnacle lub Ulead i spróbuj jeszcze raz. One mają wbudowane przechwytywanie obrazu z kamery (Capture video). Już po instalacji danego programu, najprzód podłącz kamerę do komputera i następnie "odpal" dany program.

Powodzenia :)
  • #6 12382374
    zielo1134
    Poziom 2  
    można zamknąć okazało się że kabel roz... xD
REKLAMA