Nie mialem okazji grzebac jeszcze w tym samochodzie, ale ja bym chyba zasymulowal calosc foteli. Front Buckle oznacza przenie zapiecie pasa nie wiem co to ten kolejny wyraz.
już zrobione, rzeczywiście chodzi o napinacze ale ten błąd nie definiuje z której strony, więc pod tym jednym błędem mogą się kryć trzy usterki i to mnie zmyliło. DZiękuje wszystkim pozdrawiam
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
W Renault Megane 2006 pojawił się błąd DF210 dotyczący przednich pretensjometrów pasów bezpieczeństwa (front buckle pretensiometers). Problem dotyczy napinaczy pasów przednich, jednak błąd nie precyzuje, z której strony pojazdu występuje usterka, co utrudnia diagnozę. W samochodzie znajdują się po dwa napinacze na każdy pas, a błąd może oznaczać awarię jednego z nich. Auto jest powypadkowe, a wymiana sensora została już wykonana, jednak błąd nadal występuje. Wskazano również na obecność wyłącznika poduszki powietrznej pasażera. Zalecane jest symulowanie działania foteli w celu dokładniejszej diagnostyki. Ostatecznie potwierdzono, że błąd odnosi się do napinaczy pasów, a pod jednym kodem mogą kryć się różne usterki. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.