logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DVP 3040, wysuwa tackę podczas odtwarzania

AndzejM123 21 Lip 2009 21:58 2309 5
REKLAMA
  • #1 6806902
    AndzejM123
    Poziom 11  
    Witam
    Mam problem z odtwarzaczem DVD jak w temacie a mianowicie po ponad 2 latach bezawaryjnej pracy zaczął wysuwać i chować tackę podczas odtwarzania filmów DVD. Po przeczyszczeniu lasera działał poprawnie przez 2 filmy a później problem powrócił. Czy oznacza to że należy wymienić laser czy problem może tkwić gdzie indziej? Z góry dziękuję za wszelką pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
  • REKLAMA
  • #2 6831182
    lechom
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    w LG i Samsungach powodem takich objawów jest wadliwy switch w mechanice szuflady. myślę, że w twoim będzie tak samo
  • REKLAMA
  • #3 6831236
    AndzejM123
    Poziom 11  
    Rozumiem ze kolega ma na myśli switch "eject" ?
  • REKLAMA
  • #4 6843922
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Raczej switch w mechanice napędu nie ten eject. Proponuje odnaleść go i potraktować jakimś siuwaxem do potencjometrów.
  • REKLAMA
  • #5 6847475
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    Co to ma być? switch krańcowy w mechanizmie podczas odczytu płyty jest zupełnie nieużywany i raczej niezawodny. Autor postu ma wyraźny problem z modułem klawiatury w którym musi wymienić switche (a w szczególności eject) i tyle. A najlepiej wszystkie cztery.
  • #6 7090544
    AndzejM123
    Poziom 11  
    bzikk napisał:
    Raczej switch w mechanice napędu nie ten eject. Proponuje odnaleść go i potraktować jakimś siuwaxem do potencjometrów.

Wreszcie znalazłem chwile na naprawę mojego dvd. Zrobiłem dokładnie tak jak kolega napisał i usterka ustąpiła :D Wielkie dzięki za pomoc. Zamykam temat.

Moderowany przez arko100:

Proszę używać przycisku "zamknij temat" (symbol kłódki)

REKLAMA