logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przepływowy ogrzewacz wody STIEBEL HDF 21 - słabo grzeje

robsonoski 22 Lip 2009 12:01 8063 2
REKLAMA
  • #1 6808751
    robsonoski
    Poziom 10  
    Ocena: 28
    Witam,
    przepływowy ogrzewacz wody STIEBEL HDF 21 - po ustawieniu przełącznika
    w pozycji I - ogrzewacz działa prawidłowo
    - po ustawieniu w pozycji II - działa jak w pozycji I (nie włączają się styki
    po lewej stronie). Czy przyczyną może być uszkodzona membrana?Czy zbyt niskie lub za wysokie ciśnienie wody,lub inna usterka? Grzałki są sprawne, gdyż można włączyć "ręcznie" II sekcję styków i ogrzewacz działa prawidłowo.
  • REKLAMA
  • #2 6810080
    Adik C
    Poziom 25  
    Ocena: 131
    Witam, przy odkręconej ciepłej wodzie na "maximum" powinny zadzialać wszystkie 3 styki, jeżeli nie zadziałał któryś z tych styków,może to być spowodowane, słabym cisnieniem na dopływie do podgrzewacza,lub zadławieniem na odpływie (czyli kurek przykręcony lekko) w przypadku zużytej membrany czego niemożna wykluczyć, można sprubować delikatnie wykonać rególacje śrubkami,na automacie ciśnieniowym styków tak by zwierały już przy słabszym ciśnieniu, (co objawi sie jedynie podwyższeniem temperatury wody na wyjściu z podgrzewacza) pozdrawiam.
  • #3 10137102
    prosiak22
    Poziom 22  
    Ocena: 129
    witam
    ja mam inny problem czy może ktoś mi pomóc skoro umiecie nawet czujniki wymieniać to może to jest dla Was błachostka
    mam taki Podgrzewacz PRZEPŁYWOWY STIEBEL ELTRON HDB 21 KW ( stary bez LCD )
    Ma tylko 1 pokrętło ( kropka i dwie kropki )
    I nie umiem uzyskać optymalnej temperatury do mycia.
    Jak jest na 1 to przysznic na full odkręcony woda ma około 20 stopni ( letnia ) ( słychać 1 pyk w przepływomierzu )
    jak jest pokrętło na 2 przysznic na full ( max ciepła max ciśnienie ) odkręcony ( słychać dwa razy pyk pyk ) i woda ma ponad 60
    ok to każdy pomyśli weź pokrętło na 2 i nie na full tylko do połowy.
    Tak robiłem i słychać jeden pyk ( czyli jeden jescze został ) ale temperatura wraca do 20 stopni

co zrobić ?
    czy ktoś wie do czego służy białe pokrętło pod obudową ?

Przepływowy ogrzewacz wody STIEBEL HDF 21 - słabo grzeje

bardzo ładnie proszę o pomoc :)
REKLAMA