logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozebrać odkurzacz Philips HR 8564/B po zdjęciu kółka i śrubek?

Reeenia 31 Lip 2009 17:45 31011 6
REKLAMA
  • #1 6843132
    Reeenia
    Poziom 1  
    Ocena: 10
    Jak rozebrać odkurzacz philips HR8564 Mobilo,wykręciłem 4 śrubki i zdjąłem środkowe kółko u góry i dalej nie wiem co robić
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8778298
    gurasin
    Poziom 1  
    Ocena: 39
    A mnie to tak się udało
    Załączniki:
    • Jak rozebrać odkurzacz Philips HR 8564/B po zdjęciu kółka i śrubek? HR 8564_B-ekplozja.JPG (515.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 8854930
    Havelock
    Poziom 1  
    Ocena: 10
    gurasin napisał:
    A mnie to tak się udało

Mam ten sam model odkurzacza. Uszkodził mi się włącznik i nie da się całego urządzenia wyłączyć.

Dotarłem do opisanych zacisków ale nie jestem w stanie odpowiednio ich podważyć aby obudowa zeszła. Nie chcę się z tym specjalnie siłować, bo jeszcze coś uszkodzę. Czy mógłbyś szczegółowo opisać w jaki sposób to zrobić?
  • REKLAMA
  • #5 13487466
    persepolis
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Poszukuję części do odkurzacza Mobilo PLUS HR 8564 (taki mocno żółty) tj. rury i głównej, dużej ssawki, może ma ktoś do sprzedania, komuś się zepsuł taki odkurzacz i nie opłaca się go naprawiać.
    Podaje maila: oscar_persepolis(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #6 17585018
    jega
    Poziom 24  
    Ocena: 108
    Choć wątek wiekowy, to nadal przydatny - sam z niego skorzystałem, gdy przyszło mi dziś walczyć z kapryśnym Mobilo.

Dołączam do wątku dwa zdjęcia elementów obudowy, bo sama wiedza, że "jest zatrzask" to trochę mało, tym bardziej, że trzeba użyć dość dużej siły. Na zdjęciach widać jak elementy są połączone. Najlepiej płaskim śrubokrętem wyszukać miejsce, gdzie jest zatrzask, nieco go wsunąć a drugą ręką pociągnąć za obudowę do góry.

Jak rozebrać odkurzacz Philips HR 8564/B po zdjęciu kółka i śrubek? Jak rozebrać odkurzacz Philips HR 8564/B po zdjęciu kółka i śrubek?

Przy okazji: do demontażu potrzebny jest śrubokręt T15, a jeżeli przyjdzie rozkręcać zwijacz to dodatkowo T10.
  • #7 19325935
    kiosho
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    gurasin napisał:
    A mnie to tak się udało

POtrzebuje silnik nr czesci z obrazka 47 , masz dojscie bo w sieci takiego nie widze?
    Dzieki adam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy demontażu odkurzacza Philips HR 8564/B (Mobilo). Po odkręceniu czterech śrubek i zdjęciu środkowego kółka użytkownicy mają trudności z dalszym rozbieraniem obudowy. Wskazano, że model ten posiada zatrzaski wymagające użycia płaskiego śrubokręta do podważenia i jednoczesnego pociągnięcia obudowy do góry, co wymaga znacznej siły. Do rozkręcenia potrzebny jest śrubokręt T15, a do demontażu zwijacza przewodu dodatkowo T10. Podano linki do podobnych instrukcji demontażu innych modeli Philips, które mogą być pomocne. Wątek porusza także kwestie uszkodzenia włącznika oraz poszukiwania części zamiennych, takich jak rura i ssawka do modelu Mobilo PLUS HR 8564. Jeden z użytkowników prosi o szczegółowy opis podważania zatrzasków, aby uniknąć uszkodzeń podczas rozbierania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA