logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner MEDIABOX DSI175A/Q2G PHILIPS zmiana oprogramowania

Szymon 23 Gru 2002 14:32 4364 3
REKLAMA
  • #1 69734
    Szymon
    Poziom 20  
    Ocena: 79
    Mam pytanko !! czy ktoś wie jak mogę zmienic oprogramowanie w nim aby miec przynajmniej menu angielskie bo ten ma same poludniowe francja, hiszpania, portugalia. I podlaczyc RS-a z kompem poniewaz juz otrzymalem oprogramowaie w jezyku angielskim i niemieckim.Tuner wyglada jak dekoder C+ i najprawdopodobniej sluzy takze jako dekoder PREMIERE w Niemczech.Slyszalem takze ze konieczna jest takze konfiguracja jakis zworek w srodku. Jak ktos moglby mi pomoc byl bym bardzo wdzieczny lub ewentualnie gdzei moge takich wiadomosci szukac? :?
    Załączniki:
    • PhilipsDSI175A.zip (440.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 77378
    jurkuc
    Poziom 28  
    Ocena: 315
    Ten wynalazek posiada 2 sztuki epromow, ktore nalezy skasowac za pomoca promieni UV a nastepnie zaprogramowac za pomoca programatora zewnetrznego . Liste kanalow mozna wgrac po RS za pomoca programu MEDIA_Serax.
    Aha przed kasowaniem epromow odczytaj ich zawartosc abys poprzez porownanie zawartosci wiedzial gdzie jaki wsad.
  • REKLAMA
  • #3 78216
    Szymon
    Poziom 20  
    Ocena: 79
    Dzieki serdeczne !! wlasnie jestem na ukonczeniu WILLEMA . Zastanawiam sie tylko czy moge takze zamowic nowe epromy i sprobowac je od razu zaprogramowac. Odezwe sie jak cos sie ruszy DZIEKI POZDRAWIAM szymon. Powiedz mi jeszcze jak podlaczyc kompa z M-boxem jaki kbel lub ewentualnie urzadzenie?
  • #4 79223
    cyferblat
    Poziom 23  
    Ocena: 82
    po odpięciu złącza z płyty - zasilacz staruje , potem dołączam płytę i działa - chcę go naprawić i przeprogramować
    Staszek44:
    . Jaki typ pamięci typu flash tam wstawić ?
    Podeślij co masz do tego odiornika : opis programowania i przeróbki ...
REKLAMA