logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot Trekker 50 ccm 2005 - brak reakcji silnika na dodanie gazu

radekdjredi 05 Sie 2009 20:13 1751 2
REKLAMA
  • #1 6860913
    radekdjredi
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Witam.
    Mam Peugeota Trekker 50 ccm z 2005 roku. Kupiłem go sprowadzonego z Francji , ładnie chodził, był zrywny i miał dobre osiągi. Przejechałem nim jakieś 25-30 km i zaczęły się dziać dziwne rzeczy np. startuje (ok. 20km/h) puszczam manetkę i chce dodać gazu, wtedy w ogóle silnik nie reaguje a potem muszę poczekać aż silnik sam zgaśnie i znowu jest tak samo. Gdy rozpędzam go do 50km/h i puszcze manetkę, odczekam chwile to dopiero reaguje na dodanie gazu. Dodam że to jest 50 ccm.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6862234
    slawussnew
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Nie jestem pewien ale to chyba gaźnik trzeba wyczyścić i wyregulować.
  • #3 6893371
    radekdjredi
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Witam, narazie gaźnik wyregulowałem bo z czyszczenie dużo roboty. Chodził ładnie ale na drugi dzień to tragedia w ogóle nie chciał ruszyć, silnik pracuje ale jak dodaje gazu to albo rozpędzi się do 10-15km/h i potem znowu nie reaguje albo w ogóle jak dodaje gazu to gaśnie.

Pomóżcie bo skuter ledwo kupiony a już nie działa i same zmartwienia. A tyle kasy poszło na niego, a zbierałem ją prawie 4 lata i naprawdę będę rozpaczał jak go nie naprawie;(
    Ale na poważnie to proszę o wymienienie co jeszcze może być powodem.

PODARUJE PUNKTY ZA TRAFNE USTERKI
REKLAMA