Otóż wbrew temu co na zacnym forum Elektroda ( nie mam tu na myśli powyższego tematu ) zostało napisane na temat zdejmowania obudowy drukarki mam wrażenie że posty pisali panowie serwisanci tak mgliście i nie konkretnie aby tylko uszkodzić obudowę i do nich trafiła robota. Po trzech dniach walki z materią i moimi nerwami rozebrałem "gadzinę"

Jeśli komuś będzie potrzebna taka wiedza udostępnię ją i wiele więcej jeśli zajdzie potrzeba. Póki co nie będę strzępił jęzora i pozdrawiam miło nie zamykając jeszcze jednak tematu.
swave
swave(_at_)wp.pl
1/ Najpierw należy wyjąć podajnik papieru - kasetę która znajduje sie pod spodem drukarki aby uwolnić dostęp do zatrzasków które są tam umieszczone.
2/ Po obu bokach drukarki, u podstawy mamy szczeliny oznaczone strzałką - trójkącikiem.
Na tylnej ściance po obu stronach widocznej tam otwieranej klapy są podobne szczelinki.
3/ Należy płaskim śrubokrętem wcisnąć owe zatrzaski lekko podciągając obudowę ku górze ( dla ułatwienia można zdjąć klapkę podajnika papieru - tę mniejszą na górze )
4/ Dopiero jak uwolni nam się tył i uniesie lekko ku górze delikatnie aby się nie zatrzasnęła ale też aby nic nie uszkodzić należy odwrócić drukarkę spodem do góry i tam na wysokości przednich nóżek w przestrzeni kasety którą odkręciliśmy na początku, są z dwóch stron po dwa widoczne otwory. Pierwszy zewnętrzny od strony klapy to zmyła, a w drugim jest zatrzask który należy lekko podważyć śrubokrętem. To samo robimy przy drugiej nóżce i gitara

Tu może przydać się latarka.
Jest to najbardziej korzystna kolejność działań. Obudowa ( góra ) trzyma się w sumie na sześciu zatrzaskach. Ostrzegam że należy zachować ostrożność aby nie ułamać zatrzasków jakkolwiek jeśli wiadomo gdzie one są obudowa daje się dość komfortowo zdjąć.
Życzę powodzenia,
swave