Mam problem z podłączeniem się do programatora/debugera MSP-FETU430IF w środowisku IAR. System operacyjny to 32-bitowy Windows XP z Service Packiem 3. Gdy korzystam z Code Composer Essentials to wszystko jest w porządku, ale nie mam zamiaru męczyć się w środowisku, które nie ma programowego emulatora.
Na mojej płytce znajduje się MSP430F2274
W IAR Embedded Workbench dostaję następujący komunikat:
"Fatal error: Failed to initialize
check if hardware connected
check if drivers installed
try to restart computer
Tools using parallel port are not supported on Windows Vista
Session aborted!"
W sieci czytałem o tym, że programator kłóci się z przelotkami RS-232/USB, a sam działa na zasadzie Virtual COM port.
Jednak problem nie znika pomimo odinstalowania sterowników Prolific.
A może oprócz CCE i IAR są jakieś normalne kompilatory? Przeniosłem się z Atmelowskiego DARMOWEGO AVR Studio i naprawdę żałuję przesiadki na MSP430. Niestety muszę na nim siedzieć ze względu na niski pobór prądu (chociaż czy aż tak niski to nie do końca się zgadzam)
Na mojej płytce znajduje się MSP430F2274
W IAR Embedded Workbench dostaję następujący komunikat:
"Fatal error: Failed to initialize
check if hardware connected
check if drivers installed
try to restart computer
Tools using parallel port are not supported on Windows Vista
Session aborted!"
W sieci czytałem o tym, że programator kłóci się z przelotkami RS-232/USB, a sam działa na zasadzie Virtual COM port.
Jednak problem nie znika pomimo odinstalowania sterowników Prolific.
A może oprócz CCE i IAR są jakieś normalne kompilatory? Przeniosłem się z Atmelowskiego DARMOWEGO AVR Studio i naprawdę żałuję przesiadki na MSP430. Niestety muszę na nim siedzieć ze względu na niski pobór prądu (chociaż czy aż tak niski to nie do końca się zgadzam)