logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd: ...The system cannot find the path specified...

IRAdam 16 Sie 2009 14:18 4716 4
REKLAMA
  • #1 6899163
    IRAdam
    Poziom 2  
    Witam.
    Kupiłem wczoraj laptopa Acer Aspire 5738z. Chcę zaistalować wszystkie podstawowe programy tj.: antywirusowy, jakiś odtwarzacz audio, kodeki itd. Sciągnąłem pliki instalacyjne... I tu pojawia się mój problem podczas klikania na ikony instalek w celu zinstalowania danego programu( dzieje się tak ze wszystkimi) Windows wyswietla mi komunikat: The system cannot find the path specified.
    Dodam, że na laptopie był zaistalowany Windows Vista Home Premium Service Pack 2
    Czy mozliwe jest, że jest ukaktywniona jakaś zapora czy coś w tym stylu... Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6900296
    zbyszq
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    A gdy pliki instalacyjne skopiujesz bezpośrednio na dysk C: dzieje się tak samo?
  • REKLAMA
  • #3 6907381
    IRAdam
    Poziom 2  
    Tak zapisując na dysk też nie dziala
    Może zaczne jeszcze raz ponieważ... wymieniłem dzisiaj tego Acera(powodem nie był rozwazany ten powyzej a niedziałajace poprawnie niektóre klawisze)... najgorsze, że problem ściągania programów pozostał :(
    Może przybliże jeszcze moją sytuację na mieszkaniu mamy internet bezprzewodowy z sieci BT ( mieszkam w UK), nikt z mieszkańców nie miał i nie ma problemu taki jak ja.
    Próbowałem sciagnąc zwykłą mp3 i bez problemu się udało... acha np GG tez udalo mi się zinstalowac....
    Przypuszczam, że Vista jakoś broni zainstalowac niedozwolone programy.... nie mam pojecia co jest nie tak... proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #4 6907567
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    Gdzie konkretnie na dysku są te pliki instalek?
    Są inne partycje dysku niż C: ?
  • #5 6907713
    oggie
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    Jest zainstalowany jakis antyvirus? Przypadkiem Nod32 v4?
REKLAMA