logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się PC (Core 2 Quad Q8200, GF 9800 GT) przy instalacji dodatków Sims 2 XP SP3

Junona676 18 Sie 2009 12:51 2158 5
REKLAMA
  • #1 6905399
    Junona676
    Poziom 10  
    Mój komputer to:
    Core 2 Quad Q8200
    Gigabyte G31M-ESC2 77
    GF 9800 gt 1 gb
    RAM 4 gb Goodram
    Zasilacz 550W Akyga
    Samsung 640gb 16 mb
    Windows xp z SP3
    Otóż szukałam i nic nie znalazłam. Instaluję The sims 2 (oryginalne) i wyskakuje błąd: Wystąpił problem z aplikacją EReg i zostanie ona zamknięta. Klikam nie wysyłaj i instalacja przebiega prawidłowo. Działa. Pod górkę zaczyna się, gdy próbuję zainstalować jakikolwiek mini-pack lub dodatek. Albo występuje powyższy błąd i kursor gdzieś znika, albo po prostu ta mysza staje sobie w miejscu i nic się nie dzieje. W obu przypadkach nie mogę nic zrobić, komputer przestaje reagować, pozostaje tylko reset i koniec. Czy to może być wina SP3? Co robić?
  • REKLAMA
  • #2 6905459
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1688
    Na pewno nie jest to wina SP3 :D
    Moja córka ma S2 i wszystkie? dodatki na komputerze z SP3.

Czy inne wymagające graficznie gry działają OK?

PS.
    Ten zasilacz to nie jest dobry produkt...
  • REKLAMA
  • #3 6905562
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Jak wygląda ustawienie w BIOS-ie dla memory menagement i czy w boot.ini są stosowane jakieś przełączniki?

Powyższe pytania związane są z faktem obsadzenia 4GB pamięci.

W podglądzie zdarzeń - eventvwr.msc do wpisania w Uruchom - w sekcjach System i Aplikacja są jakieś błędy?

Żaden komponent nie jest podkręcony?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #4 6905931
    Junona676
    Poziom 10  
    W zakładce System mam:
    Ostrzeżenie Tcpip
    Błąd- Service Control Manager
    Ostrzeżenie- Tcpip
    Następny błąd Service Control Manager
    Następny błąd (z wczoraj)
    I jeszcze jeden i jeszcze 3.
    Potem mam 12 błędów SidebySide, potem 3 błędy SidebySide.
    Potem mam z 14 sierpnia, czyli prawdopodobnie wtedy serwisant mi instalował winde:
    5 ostrzeżeń Windows file protection
    1 ostrzeżenie Tcpip
    Błąd setup
    W aplikacji:
    2 błędy aplication hang
    1 błąd aplication error (z dzisiaj)
    2 błędy aplication error
    1 błąd MsiInstaller
    1 błąd aplcation hang i 1 aplication error. Potem mam jeszcze 3 aplication error.
    Potem jest kupa ostrzeżeń pod rząd LoadPerf i WinMgMt z dnia instalacji systemu.
    Dodam, że udało mi się zainstalować podstawę i po 1,5 h na najwyższej rozdziałce (monitor 22) i detalach nic się nie dzieje. Podstawę zainstalowałam wczoraj z wymienionym wcześniejszym poście błędem, ale jakoś poszło...(Teraz nie mogę zainstalować akcesoriów i dodatków, wcześniej nie mogłam zainstalować neostrady, ale odpuściłam ją sobie i zaprzestałam na sterowniku do sagema fast800).
    Komputer dopiero co kupiłam. Wczoraj odpaliłam go pierwszy raz. Zasilacz zamierzam zmienić do 20 września. Nic nie było kręcone, mam winde 32 bity, widzi tylko 3 gb ramu, czyli normalne. Nic nie przestawiałam w tym kierunku.
  • REKLAMA
  • #5 6906130
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    1. Podgląd zdarzeń - po "najechaniu" kursorem na taki wpis z błędem wystarczy kliknąć nań (raz lub dwa, w zależności od preferencji) i można dostać się do informacji ciut bardziej szczegółowych obejmujących m.in. sygnaturę błędu , a to juz bywa jakiś punkt zaczepienia.
    Cześć opisów zapewne wynika z braku aktualizacji (system mógł ich nie zdążyć doinstalować po postawieniu).

2. Co do boot.ini to nadaj mu jednak kształt boot.ini /3GB - bez tego system i tak "kończy rozmowę" z pamięcią na poziomie 2GB (niezależnie od tego ile ponad tę wielkość "widzi").
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #6 6907383
    Junona676
    Poziom 10  
    Matuzalem napisał:

2. Co do boot.ini to nadaj mu jednak kształt boot.ini /3GB - bez tego system i tak "kończy rozmowę" z pamięcią na poziomie 2GB (niezależnie od tego ile ponad tę wielkość "widzi").

Przepraszam, ale niestety nie czaję bazy co, gdzie, jak z tym 'czymś', więc, mógłbyć mi wytłumaczyć to dokładniej? Tu wklejam błędy:

To wszystko... będę bardzo wdzięczna za pomoc.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • log.txt (23.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA