logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Autoalarm Top SAFE 30 - Piloty nie działają, dioda świeci, odcięcie zapłonu nie działa

tao1111 19 Sie 2009 21:00 2203 7
REKLAMA
  • #1 6910947
    tao1111
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    mam problem z alarmem. zamknąłem auto z pilota i już nie moglem go otworzyć z pilota jedynie z kluczyka. Drugi pilot tak samo nie działa. Wymiana baterii - już wymienione, klemę na chwile zdjąłem i nadal nic piloty nie uruchamiają alarmu dioda czuwania alarmu świeci się cały czas i mimo uruchomienia silnika nadal świeci, a odcięcie zapłonu już nie działa. Nic co z alarmem związane nie działa. czy to poszła centralka czy jakieś inne są myki chinytao(_at_)wp.eu gg9616464 Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6910997
    tosti77
    Poziom 18  
    Ocena: 98
    A czy w momencie załączenia zapłonu syrenka wydaje krótki dźwięk?? Jeśli tak to alarm jest w trybie serwisowym.
    Włączenie zapłonu i równoczesne naciśnięcie obydwu przycisków pilota powoduje wyjście autoalarmu z trybu serwisowego.
  • REKLAMA
  • #3 6914167
    tao1111
    Poziom 10  
    606782470 niech pan zadzwoni to oddzwonie bo pierwszy krok sie udał a teraz alarm po odpaleniu po 20 sek. odcioł wszystko i po aucie......
  • #4 6914498
    tosti77
    Poziom 18  
    Ocena: 98
    Cieszę się, ze daliśmy radę ;) Instrukcja poszła mailem. Pozdrawiam.
  • #5 6914500
    tao1111
    Poziom 10  
    ludzie facet to lekarz i jest warty każdej flaszki..............
  • REKLAMA
  • #6 6914870
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 6915083
    tao1111
    Poziom 10  
    nie jestem żadnym mistrzem tym bardziej w dziedzinie elektroniki a jak piszemy poważnie to jaja możemy robić z ludzi takich jak ty, instr. nawet na oczy nie widziałem bo i nie mam.

Moderowany przez Pawel wawa:

14 dni odpoczynku od pisania na forum proszę wykorzystać na dogłębne zapoznanie się z regulaminem.

• REKLAMA
  • #8 6915899
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy alarmu samochodowego Autoalarm Top SAFE 30, który po zamknięciu auta pilotem przestał reagować na sygnały z pilotów, działając jedynie z kluczyka. Wymiana baterii w pilotach oraz odłączenie akumulatora nie rozwiązały problemu. Dioda alarmu świeci się ciągle, nawet po uruchomieniu silnika, a funkcja odcięcia zapłonu nie działa. Rozwiązaniem okazało się, że alarm wszedł w tryb serwisowy, co potwierdza krótki dźwięk syreny przy załączeniu zapłonu. Wyjście z trybu serwisowego następuje przez włączenie zapłonu i jednoczesne naciśnięcie obu przycisków pilota. Po wykonaniu tej procedury alarm zaczął działać poprawnie, jednak po około 20 sekundach od uruchomienia silnika nastąpiło ponowne odcięcie zapłonu. W dyskusji pojawiła się sugestia zapoznania się z instrukcją obsługi, która została udostępniona mailowo, co pomogło w rozwiązaniu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA