logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mazda 626 1.8 1993 - silnik gaśnie po zapachu gazu i hałasie na przejeździe

kustrzyn 20 Sie 2009 11:35 2103 2
REKLAMA
  • #1 6912760
    kustrzyn
    Poziom 2  
    Witam,

Jestem użytkownikiem Mazdy 626, silnik 1.8, rocznik 1993 z zalozona 4 lata temu instalacja gazowa ( nie wiem która generacja) . Mam następujący problem:
    Wczoraj przejeżdżając przez przejazd kolejowy usłyszałem jakis halas (sadzilem ze to kamien może udezyl o podwozie) i poczułem zapach gazu a może spalenizy, zatrzymałem się by sprawdzic czy wszystko ok.
    Po tym krotkim postoju okazalo się ze nie mogle ruszyc, silnik odpalal ale gasl natychmias, sprawdziłem kable wysokiego napiecia i akumulator i nic, ostatecznie po kilkunastu probach auto ruszylo i udalo mi się wrócic nim do domu.

W tej chwili sytuacja wyglada tak ze jedna na ok. dwadzieścia prob konczy się tym ze silnik zaczyna pracowac normalnie.

Nie mam pojecia co to może być.
    Może ktos ma jakis pomys..

Pozdrawiam,

:!:
  • REKLAMA
  • #2 6912995
    kamil_Ziomek
    Poziom 20  
    Ocena: 52
    A na benzynie silnik działa poprawnie ? Jeśli poczułeś zapach gazu to chyba gdzieś się musi ulatniać.
  • #3 6913085
    kustrzyn
    Poziom 2  
    Problemy z odpalaniem sa zarowno na benzynie jak i automacie gazowym.

Ten zapach (nie dam glowy, ze byl to zapach gazu) pojawil sie tylko na kilka sekund.

Teraz silnik odpala, po ulamku sekundy sie wygasza. Jedna na kilkanascie prob odpalenia konczy sie sukcesem - tzn. silnik zaczyna pracowac. I wtedy wszystko jest ok. Do momentu wylaczenia i proby ponownego uruchomienia...
REKLAMA