logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinFast TV2000 XP Expert - brak sygnału TV i radia po podłączeniu anteny

sam1 22 Sie 2009 12:39 1443 4
REKLAMA
  • #1 6920445
    sam1
    Poziom 11  
    Karta wcześniej działała teraz odłączyłem kabel od telewizora podłączam to tej karty i lipa.
    Problem polega na tym ze ta karta nie wyszukuje zadnego programu telewizyjnego ,obraz cały czas śnieży.

Jak przełącze na radio to też nie znajduje zadnej stacji radiowej przesuwanie suwakiem w celu zmiany częstotliwości nic nie daje cały czas pokazuje 108mhz Jest to kabel z anteny zbiorczej na bloku jakiś czas temu cała instalacja anteny była wymieniana

Obecnie karta jest na windows xp sp3 jak przełożyłem do drugiego kompa z sp2 tez nie działała, myślałem ze to przez servis pack bo zainstalowałem go niedawno.

Podłączyłem tez prowizoryczną antenę sam kabel 2 metrowy i też nic to nie dało brak jakiejkolwiek stacji.

Podejrzewam ze mogło się coś w niej zepsuć po podłączeniu kabla antenowego ponieważ przy wkładaniu go jak budowa wtyczki styka sie z obudową karty to idzie taka lekka iskra a o ile pamiętam czegoś takiego wcześniej nie było albo po prostu się jakoś rozstroiła ta karta.
    Może ktoś już się spotkał z takim problemem...
  • REKLAMA
  • #2 6920660
    pawel899
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    może kondensatory napuchnięte
  • REKLAMA
  • #3 6920674
    Tomek331
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Ta? pawel899 a może trzeba wymienić? sam1 nie ty jeden masz z tym problem, spróbuj przeinstalować sterowniki, i oprogramowanie, jak to nie pomoże to niestety.
  • REKLAMA
  • #4 6922089
    sam1
    Poziom 11  
    Reinstalowałem sterowniki i program winfast pvr , pvr2 kilkakrotnie ale nic nie pomogło dziwi mnie to ze nie moge zmienić częstotliwości w radiu a przy skanowaniu pola częstotliwości są puste

a jak skanuje stacje w tv to na podglądzie mam wrażenie jak by nic się nie zmieniało tzn. szumy obrazu i częstotliwość stoi w miejscu...lipa jak nic
  • #5 6922221
    Tomek331
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Co do pierwszego postu - iskra idzie, zapewne nie masz uziemienia w komputrze. Jak jest na gwarancji - oddaj. Nic nie zrobisz.
REKLAMA