logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Winfast tv2000 xp expert, odłączył się kabel od kablówki. Pojawia się błąd.

patryk554 06 Wrz 2009 22:43 2931 9
REKLAMA
  • #1 6989044
    patryk554
    Poziom 2  
    Witam mam taki problem bo w wakacje jak wiekszosc nie ogladam tv no i odlaczyl mi sie kabel od kablowki od kompa dzis go podlaczylem i kopna mnie prad co pewnie oznacza ze z kablem jest wszystko ok podlaczylem go do karty ale tv nie dzialalo odinstalowalem sterowniki i przy ponownej probie zainstalowania wszystko sie laduje i wyskakuje mi taki oto blad :

a gdy klikam na ikone winfast na pulpicie wyskakuje taki blad :

z gory dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6989125
    Neo_PL84
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam patryk554 wygląda na to że masz nie prawidłowo zainstalowane sterowniki zobacz w menadżerze urządzeń czy nie masz tam żadnych wykrzykników może masz przy kontrolerze multimediów? Ściągnij świeże stery ze strony producenta może te pomogą

http://www.download.net.pl/3602/Leadtek-TV200...-WinFast-DV2000-Driver-Windows-9x-ME-2000-XP/

Zainstaluj wszystko w następującej kolejności: sterowniki, restart następnie zamontuj tuner kable system znajdzie sprzęt i automatycznie go zainstaluje, chyba że o coś poprosi to wtedy mu pokazujesz zobacz czy wtedy zadziała.
  • REKLAMA
  • #3 6989199
    patryk554
    Poziom 2  
    W menadżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników jak i nie ma tam czegoś takiego jak karta tv, a co do tych sterowników, sciagnalem je z podanego przez ciebie linku, ale nie wiem jak je zainstalować. Jestem zielony w sprawach komputera.

Co to "sciagnelem"? Jeszcze masz uraz po tym "kopnięciu"?
    Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką.
    Radzę o tym pamiętać.
    mat_ed
  • #4 6989256
    Neo_PL84
    Poziom 15  
    To może zacznijmy od tego czy w menadżerze urządzeń masz coś takiego?

• REKLAMA
  • #5 6989303
    patryk554
    Poziom 2  
    No właśnie nie mam. :/
  • REKLAMA
  • #6 6989324
    Tomek331
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Uszkodzenie karty TV, nie było uziemienia na 100% i poszła iskra. Miałem to samo, 2 razy nawet. Jeżeli masz na gwarancji to powinni wymienić.
    P.S. podłącz uziemienie.
  • #7 6989346
    Neo_PL84
    Poziom 15  
    Nie ma wiec tak menadżerze urządzeń tak jak na obrazku wyżej masz zakładkę akcja kliknij na nią a następnie wybierz Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu zobacz czy komputer wykryje kartę, jeśli nie to wyłącz komputer odłącz od zasilania i zajrzyj czy karta jest prawidłowo zamontowana wyjmij i włóż jeszcze raz ewentualnie dociśnij wtedy uruchom komputer i zobacz czy komputer poinformuje cie o wykryciu urządzenia.
  • #8 6989351
    Tomek331
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Napisałem już coś wyżej, co nie?
  • #9 6989366
    Neo_PL84
    Poziom 15  
    No napisałeś jeżeli jest tak jak mówisz a wiele na to wskazuje to już tylko zakup nowej sztuki albo innego modelu
  • #10 9012244
    innani
    Poziom 1  
    Czesc wszytkim, mam problem... Tak jak kolega powyżej napisal, ze nie ma tych trzech zaznaczonych czerwoną pentla "opcji" , to ja powiem tak: mialam to, ale nie wiem co zrobilam, zanstalowalam czy tam zamienilam je za pomoca "aktualizacji sterownikow" no i nie mA.... :( JEST tylko "Winfast DV2000(FM1216MK3)
    Czy to znaczy ze mi tez sie spalila ta karta? blagam powiedzcie ze jest jeszcze jakas nadzieja, bo inaczej tata mnie zabije... ;/ Dodam ze mam DV2000 bez zadnego ecpert :) z gory dziekuje za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę telewizyjną Winfast TV2000 XP Expert, która przestała działać po odłączeniu i ponownym podłączeniu kabla od kablówki. Po podłączeniu karty komputer wykrywa zwarcie (kopnięcie prądu), a próba reinstalacji sterowników kończy się błędami i brakiem wykrycia urządzenia w menadżerze urządzeń. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie menadżera urządzeń pod kątem wykrzykników i obecności karty TV, ponowne skanowanie sprzętu, poprawne instalowanie sterowników ze strony producenta oraz fizyczne sprawdzenie i ponowne zamontowanie karty. Brak wykrycia karty i objawy zwarcia wskazują na uszkodzenie sprzętowe, prawdopodobnie spalenie karty z powodu braku uziemienia. W takim przypadku rekomendowana jest wymiana karty na nową lub inny model. Podobny problem zgłosił inny użytkownik z modelem Winfast DV2000, który również miał problemy z wykryciem urządzenia po aktualizacji sterowników.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA