logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Winfast tv2000 xp expert. Karta telewizyjna nie wyszukuje programów.

Michał19901 09 Wrz 2011 20:13 2097 7
REKLAMA
  • #1 9911435
    Michał19901
    Poziom 10  
    Mam taki problem, iż moja karta telewizyjna nie wyszukuje programy.
    Stacje są bez dźwięku i tylko 6.
    W dodatku obraz nie jest taki dobry jak na telewizorze.
    Wszystko jest podłączone mam windowsa 7.
    Kiedyś na i XP miałem podobna sytuacje ale poza tym bywało, że wszystkie programy miałem ale to przy pierwszym zainstalowanie było to jakie 3 lata temu.
    Serdecznie proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9911653
    Grzesiek_Slosarczyk
    Poziom 20  
    Ocena: 152
    Witaj sprawdź w ustawieniach jaki masz STANDARD VIDEO, powinno być PAL.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9912569
    Michał19901
    Poziom 10  
    Do tej pory miałem PAL włączone.
  • #4 9917122
    Grzesiek_Slosarczyk
    Poziom 20  
    Ocena: 152
    Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to ponowna instalacja programu pod Windowsa 7.
  • REKLAMA
  • #5 9917531
    jaga134
    Poziom 26  
    Ocena: 192
    W starym kompterze miałem win XP i kartę WinFast 2000 Expert.Karta ta posiada wyjście dźwięku kabelkiem,który należy podłączyć do MB.Przy kupnie nowego komputera poprosiłem sprzedawcę o wmontowanie tej karty.Niestety również nie ma dźwięku.Stacje tv wyszukuje poprawnie.Moim zdaniem należy wyprowadzić kabelek od dźwięku na zewnątrz i podłączyć go do wejścia liniowego.Zrobię to kiedy upłynie okres gwarancyjny komputera.Obecnie używam USB HYBRID LV5HD i odbieram stacje analogowe i DVB-T.Aha system którego używam to Win7 64bit.
  • #6 9917586
    strucel
    Poziom 36  
    Ocena: 620
    Nowe płyty często już nie mają wejścia cd in/aux in wykorzystywanego do przesyłanaia dżwieku przez stare karty tv.Pozostaje wówczas tak jak planujesz zrobić kabelek/przejściówkę ze złacza 4 pin na karcie do małego jacka.Tyle że jak czekasz do końca gwarancji to moze być juz za póżno tzn nie będzie już sygnału analogowego , no chyba że masz kablówkę tam analog bedzie pewnie jeszcze długo.
  • REKLAMA
  • #7 9924104
    mateuszkiek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Moja rada dla ciebie jest taka. W zależności jakie sterowniki zainstalowałeś ponieważ na nowszych dźwięk idzie przez PCI a w starszych kabelkiem. Jak nie ma dźwięku to na klawiaturze naciśnij "A" - zmiana standardu kodowanie z PAL_D PAL_B SECAM i może coś jeszcze. U mnie aplikacja (ta od karty) miała problem z nagrywaniem sygnału jak dźwięk szedł przez PCI i wówczas musiał iść przez kabelek ale to w tej chwili mniej ważne.
    W aplikacji producenta możesz łatwo dodać kanały ręcznie jak znasz ich numery.

Pozdrawiam. Mam nadzieje że moje rady okażą się przydatne.
  • #8 9957963
    Michał19901
    Poziom 10  
    Dziekuje i pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą telewizyjną WinFast TV2000 XP Expert, która nie wyszukuje programów, a dźwięk jest dostępny tylko na 6 stacjach. Obraz jest gorszej jakości niż na telewizorze, a system operacyjny to Windows 7. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień standardu wideo (PAL), ponowną instalację oprogramowania oraz podłączenie kabla audio do płyty głównej. Wskazano również, że nowe płyty główne mogą nie mieć wejścia do przesyłania dźwięku z kart telewizyjnych, co może wymagać użycia przejściówki. Dodatkowo, zmiana standardu kodowania dźwięku w aplikacji może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA