logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mt-Box - jak naprawić błąd TP Box Error bez NO TP?

spokoszeroko 25 Sie 2009 11:44 1186 8
REKLAMA
  • #1 6933506
    spokoszeroko
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Cześć! Nie wiem czy był czy nie bo nie odkopałem nigdzie takiego tematu. Problem jak w tytule, nowy system nie pomaga, przeinstalowanie boxa też nie, sterowników też nie i nie zrobię loka żadnego a nie mam NO TP i nie kupię narazie. Ktoś wie co jest nie tak?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6933537
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    A do czego Tobie potrzebny Box z TP , przecież wiekszość fonów Nokii robi się bez TP.
  • #3 6933548
    spokoszeroko
    Poziom 19  
    Ja sobie tak w domu robię i nie mam aktywacji NO TP a np 5200 i podobne BB5 to chyba po TP s.locki tylko prawda?
  • REKLAMA
  • #4 6933596
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Tak ale do tego potrzebyjjesz przystawki MT box Lite zeby robic po TP
    Jezeli tego niemasz to jedynie aktywacja
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 6933629
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Skoro nie ma aktywacji NO TP, to przeinastalowanie boxa nie pomoze aby robic bez TP. A jezeli nie ma sie przystawki LITE, to nawet po TP nie mozna pracowac, nie rozumiem w ogole pierwszego postu, sam MT w takim ukladzie do wcale nie najnowszych telefonow jest glownie flasherem :)
  • #6 6933695
    spokoszeroko
    Poziom 19  
    Wybaczcie ale napisałem, że przy TP jest problem więc jak wynika z tego mam Lite Mt. Dobra więc dosłowinie mówiąc jak box czeka na TP i przykładam szpilki to zamiast jak do niedawna lock zdejmował się w chwilkę to teraz mam komunikat Box error.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 6934140
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Ten blad byl juz opisywany na forum
    Piny 1 i 10 w gniezdzie mt trzeba zobaczyc czy nie sa wygiete
  • Pomocny post
    #8 6944634
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Trzeba też pamiętać, aby używać ostatniej działającej wersji MT Boxa (było to chyba 1.49) bo na nowszych nie będzie działać po TP.
  • #9 6945164
    spokoszeroko
    Poziom 19  
    Wersja 1.53 mi działała, instalowałem całkiem niższe i to samo. Piny ok. Pewnie box jest zepsuty.

No i nic, rozebrałem, sprawdziłem miejsca lutowania, piny ok, przeinstalowałem wszystko i wielkie nic...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu "TP Box Error" podczas próby zdejmowania blokady SIM (lock) z telefonów Nokia BB5 bez posiadania funkcji NO TP w MT Box. Użytkownik posiada przystawkę MT Box Lite, jednak mimo reinstalacji oprogramowania i sterowników, oraz sprawdzenia pinów 1 i 10 w gnieździe boxa, błąd nadal występuje. Dyskusja wskazuje, że większość telefonów Nokia można odblokować bez TP, ale do pracy po TP wymagana jest przystawka Lite. Zalecane jest używanie starszej, stabilnej wersji oprogramowania MT Box (np. 1.49), gdyż nowsze wersje mogą nie działać poprawnie z TP. Sprawdzenie lutowań i pinów nie wykazało uszkodzeń, co sugeruje możliwą awarię sprzętową boxa. MT Box w takim układzie pełni głównie funkcję flashera, a brak NO TP uniemożliwia odblokowanie bez TP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA