logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MT Box - Błąd TPs OK, FAILED, ALL ATTEMPTS USED! przy odblokowywaniu telefonu

ubik 22 Gru 2007 12:34 1176 9
REKLAMA
  • #1 4613222
    ubik
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    Już 5 słuchawka mi nie poszła nie wiem co sie dzieje, robie 2 identyczne telefony, jeden idzie bez najmniejszego problemu a 2 za chiny nie chce zejść wyskakuje komunikat:
    TPs OK
    FAILED, ALL ATTEMPTS USED!

zmieniałem kilka razy flasha resetowałem ale dalej to samo ???

co to moze być

Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]:

niekiedy gdy wciskam unlock wyskakuje mi "box Error" ale wtedy wystarczy docisnąć kabel łączący mt box z lite i jest ok

Dodano po 37 [sekundy]:

help

Dodano po 49 [minuty]:

wyskoczyło mi po kilku prubach cos takiego :
    Warning: Failed to write 134:0001, 8192bytes.
    Use SX4 button to authorize

poczytałem na elce troszke ale nie wiem gdzie mam zaznaczyc ten :
    sx4 button :/
  • REKLAMA
  • #2 4614222
    mireczek_20
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    sx4 masz w zakładce eprom. Co do tego komunikatu miałem tak w e50 i nie wiem do tej pory o co chodzi. Skracałem kable przepinałem mase i nic. Rozumie sie że liczniki nie są zablokowane??
  • REKLAMA
  • #3 4614248
    ubik
    Poziom 21  
    no właśnie jak sie okazało w tym telefonie jest 0/3 teraz bawie sie by go odblokować bo nigdy nie robiłem tego i ciężko idzie :/
  • #4 4614266
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    0/3 to najmniej ważny licznik ( wpisanych kodów z klawiatury ).. ważniejszy jest x/10 jesli masz 10/10 to niestety licznik wprowadzania kodów po kablu jest zablokowany
  • #5 4614282
    ubik
    Poziom 21  
    no to właśnie mam 10/10 i nastepny problem
    zrobiłem "read imai backup" potem "full read pmm" klikam na SX4 i wpisuje hasło serwera wyskakuje mi 2 razy ze serwer zajety a potem i failed :/
    może nie wiem o czymś ??
  • REKLAMA
  • #6 4614347
    arti123
    przy read sx4 jest niepotrzebne , tylko przy write, zreszta licznika nie wyzerujesz poprzez wgranie nowego pm'a ;) tylko ASK->RPL

p.s.
    jaki telefon próbujesz zrobić?? od razu wyskoczył ten błąd ?? moze masz kopie pm'a przed zdjęciem simlocka ??
  • #7 4614398
    mireczek_20
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Zgadza sie jeśli nie masz pm ze stanem 0/10 to tylko liczenie ask na rpl i dodatkowe koszty.
  • REKLAMA
  • #8 4614405
    ubik
    Poziom 21  
    próbuje 6131 zrobić a kopi robiłem jak juz sie doiwiedziałem ze licznik zablokowany takze lipa !!!!!
    ask na rpl tez nigdy nie przeliczałem :/
    niedobrze :)
  • Pomocny post
    #9 4614546
    arti123
    6131 ;) to masz chłopie szczęście - musisz teraz kogoś dorwac kto posiada klip dejana i sciagnąć simlocka wpisując kod z klawiatury
  • #10 4614575
    ubik
    Poziom 21  
    no czytrałem cos o tym jutro bede szukał w mojej mieścinie :)
    dzieki wielkie POZDRAWIAM

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu "TPs OK FAILED, ALL ATTEMPTS USED!" podczas odblokowywania telefonu za pomocą MT Box. Użytkownik próbuje odblokować dwa identyczne telefony, z których jeden odblokowuje się bez problemu, a drugi wyświetla wspomniany błąd. Występuje także komunikat "box Error", który ustępuje po poprawnym dociśnięciu kabla łączącego MT Box z Lite. Pojawił się również komunikat "Warning: Failed to write 134:0001, 8192bytes. Use SX4 button to authorize". SX4 button znajduje się w zakładce eprom i służy do autoryzacji zapisu. Problem jest powiązany z licznikiem prób wpisania kodu (10/10 oznacza zablokowany licznik). Próby resetowania flasha i wgrywania PM nie pomagają, ponieważ licznik nie jest zerowany przez wgranie nowego PM, a wymaga przeliczenia ASK na RPL. Telefonem docelowym jest Nokia 6131, dla której odblokowanie wymaga użycia klipu Dejana i wpisania kodu z klawiatury, gdy licznik jest zablokowany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA