Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

klimatyzacja nie działa meriva

maxnet 01 Wrz 2009 23:57 3823 6
  • #1 01 Wrz 2009 23:57
    maxnet
    Poziom 13  

    Witam
    Mam radio VDO CDR500. Po ostatnich zabawach w wozie mojego siostrzeńca okazało się, że radio po włączeniu wyświetla napis SAFE beż żadnych cyfr. Metoda AS + Power ON niestety nie działa. Oczywiście kod jest mi znany tylko nie da się go wprowadzić.
    Czy żeby skasować licznik błędów trzeba radio wziąć "na warsztat" i ręcznie go "pobudzić" zmieniając wartość komórki pamięci? Czy poprostu zostawić i spróbować za jakiś czas?
    Jeśli trzeba zmienić to czy może któryś z kolegów podpowiedzieć w której komórce siedzi licznik błędów i jaka powinna być jego wartość żeby radio wróciło do swojego pierwotnego stanu, czyli możliwości wpisania kodu?
    Nie chcę zmieniać całego bina, wystarczy mi informacja co zmienić żeby działał oryginalny kod. Chyba że tylko ASO i TECH2.

    0 6
  • #2 02 Wrz 2009 07:09
    LWD11
    Poziom 29  

    AS włączasz radio czekasz aż piknie w głośnikach, wbijasz kod i AS zatwierdzasz, to wszystko robisz na przekręconym kluczyku w stacyjce. Radio nie zostało zablokowane żadnymi błędnymi kodami z tego co widzę nawet w tryb wbijania kodu nie wszedłeś, pewnie zapomniałeś o kluczyku w stacyjce..

    0
  • #3 02 Wrz 2009 09:23
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe

    Dodam że gdyby było zablokowane też na wyświetlaczu musi przejść do napisu [tyle że wtedy jest SAFE 0]. Więc albo tak jak napisał kolega powyżej nie włączyłeś zapłonu , albo nie dochodzi jeden plus do kostki radia [często jest spalony 1 bezpiecznik w skrzynce]

    0
  • #4 02 Wrz 2009 10:00
    maxnet
    Poziom 13  

    Koledzy ależ oczywiście od tego zacząłem. Napisałem, że AS + PowerON nie działa. Robiłem to z przekręconym kluczykiem w stacyjce. Na wyświetlaczu jest napis SAFE i tyle nie ma żadnej informacji ile prób pozostało. Tak więc pewnie był 10 razy źle wpisany.
    Bezpieczniki też są OK.

    0
  • #5 02 Wrz 2009 10:25
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe

    Zmierzyć napięcia w kostce zasilającej , a jeśli oba plusy są pozostaje jego naprawa.

    0
  • #6 02 Wrz 2009 13:11
    maxnet
    Poziom 13  

    Są niestety oba. Dzieciak się bawił i tak naklepał kod, że teraz chyba trzeba wziąć radio na warsztat. Dlatego pytałem czy ktoś może wie, w której komórce pamięci jest licznik błędów, żeby go wykasować i żeby oryginalny kod zadziałał.

    0
  • #7 02 Wrz 2009 22:29
    maxnet
    Poziom 13  

    Poradziłem sobie z tematem. Wystarczyło wyjąć radio i po ponownym włożeniu i przytrzymaniu przycisku AS + Power ON radio znowu wyświetliło komunikat 10 SAFE ;-)
    Po wpisaniu kodu wszystko ruszyło. Ciekawe tylko czemu wcześniej pisało samo SAFE, tak jakby radio było zablokowane.
    Tak, że jak dla mnie sprawa rozwiązana, temat można zamknąć.

    0
  Szukaj w 5mln produktów