logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć menu servisowe w ROYAL LUX 5599 txt

sabinka1000 06 Wrz 2009 21:25 3809 5
REKLAMA
  • #1 6988606
    sabinka1000
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    a mam pytanie za 100pkt... Jak wyjść z tego TRYBU SERWISOWEGO?!?! Po włączeniu TV automatycznie pojawił sie niebieski pasek na gorze po lewej ekranu gdzie sa jakies komunikaty LOGO, apr threshold, dc blue, blue gain, dc green, dc red, red gain itp itd i nie chce wyjsc z tego trybu. Wylaczenie TV nie pomaga. Potrzebny jakis KOD do wpisania w miejsce LOGO?!?!
  • REKLAMA
  • #2 6988981
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Między innymi https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1139304.html
    A jest tego więcej.

Generalnie, zamiast kombinować, należałoby podać jaki procesor jest w tym konkretny telewizorze.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 6994078
    sabinka1000
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    udało się wyjść z tego servive mode, ale pojawił się kolejny problem.... przy kombinowaniu musiałam przypadkiem przestawić jakieś parametry w tym SERVICE MODE i DESING, ponieważ TV nie odbiera jak powinien, pojawia się jakiś szum zaraz po wybraniu dowolnego kanału, jak tylko mi się uda znaleźć typ procesora w tym modelu to zapodam
    szukałam na forum ustawień do SERVICE MODE 3.0, ale znazłam tylko do modelu 7199.... jakby ktoś mógł się tm podzielić to było by mi łatwiej
  • REKLAMA
  • #5 6994218
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Powtarzam po raz ostatni - podaj procesor lub chassis! W przypadku Royala model nic nie mówi - w środku mogą być różne płyty główne i co za tym idzie całkiem różne sposoby wejścia, wyjścia, obsługi trybu!
    Jak już Ci się udało wyjść z trybu to czemu nie napiszesz jak tego dokonałaś? I sposób wejścia, i wyjścia już może nas naprowadzić co tam właściwie jest w środku.

Chcesz pomocy a my nie mamy informacji o czym dyskutujemy. Pozostało by odesłać Cię do pkt 14 regulaminu -czytaj i zgaduj co pasuje do Twego TV.
  • #6 6995668
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2917
    sabinka1000 napisał:
    udało się wyjść z tego servive mode,

Młoda damo. Pisze się co i jak a nie tylko , że wyszłaś z SM.
REKLAMA