logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra F 1.4 8v - szarpanie na LPG po wymianie sterownika BRC Just

marek1984-221 08 Wrz 2009 19:19 8133 1
REKLAMA
  • #1 6995794
    marek1984-221
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Miałem problem z elektroniką od gazu ,w moim samochodzie była cała instalacja gazowa firmy Brc just,zaczoł się psuć sterownik od lpg,nie przełączał i wogule,zaprowadziłem auto do fachowca i wymienił sterownik wraz z przełącznikiem oraz przewody zasilające instalacje ,elektrozawory parownik pozostały stare,auto już normalnie chodzi na benzynie przełącza się na gaz,problem w tym że jak sie silnik nagrzeje to zaczyna szarpać na lpg oraz przytrafił mi sie jeden delikatny wystrzał najbardziej szarpie przy gwałtownym przyśpieszaniu ,co może być tego przyczyną???przed wymianą elektroniki tego nie było.

• REKLAMA
  • #2 6996939
    Maher
    Poziom 22  
    Ocena: 67
    Bez podłączenia się do sterownika dużo się nie dowiesz, przeważnie szarpanie przy przyspieszaniu i strzały w kolektor to efekt ubogiej mieszanki , ale również przy za bardzo bogatej może być to samo. Co do zdjęć to dla mnie trochę za blisko masz zainstalowany silniczek krokowy do przepustnicy, gaz rozpężony bedzie miał za małą bezwładność i przy delikatnych błedach w sterowaniu będzie niestabilnie się zachowywał.
REKLAMA