Avast! - http://www.avast.pl/ choć ja zawsze zasysam z http://www.avast.com/ Szczerze polecam: częste uaktualnienia (dziś np. ściągam już drugie), po polsku, działa bezproblemowo i szybko, jeszcze nic z nim nie złapałem (a mam tylko Avast! i standardowy firewall Win XP)
Potwierdzam opinię jaką wyraził Wojtek 27 . Program AVG jest mało wymagający i sam "pilnuje" aktualizacji . Przy instalacji można zrezygnować z części sprawdzającej programy DOS , bo już chyba nie ma takich wirusów . Dobrze się sprawdza w ciągłym monitorowaniu poczty sygnalizując obecność "zarażonych" wiadomości . Używam z pełnym zaufaniem .
AVG nie chce mi naprawiać zainfekowanych plików.. tylko usuwa lub przenosi do kwarantanny lub zmienia nazwe.. jeszcze ani jednego pliku mi nie wyleczył.. dlaczego??
Widocznie tak go ustawiłeś lub ma takie domyślne ustawienia.
Co prawda używam Anty Vira Personal Edition i tam zawsze ustawiam aby usuwał wszystkie zainfekowane pliki.
Po co próbować leczyć zainfekowane pliki dostające się do komputera przez sieć ?
Jeżeli plik ma wirusa to nie dla zabawy ale żeby utrudnić komuś życie. Kasować i jeszcze raz kasować !!!
Polecam jak moi koledzy AVG jest darmowy ma częste aktualizacje, rezydentnie czuwa nad moimi zasobami, używam go przynajmniej od 2 lat i w porę ostrzega mnie o niebezpieczeństwie!
Przyjaciele zza południowej granicy bardziej na luzie dla osób prywatnych podeszli do tematu i udostępniają go za free u nas MKs Vir Marka Sela jest niestety płatny!
W dyskusji polecano kilka darmowych programów antywirusowych na Windows 10, zwracając uwagę na ich skuteczność, częste aktualizacje i łatwość obsługi. Najczęściej rekomendowane były: AntiVir Personal Edition, Avast! oraz AVG. AntiVir jest chwalony za prostotę i skuteczność, dostępny na programy.onet.pl. Avast! wyróżnia się częstymi aktualizacjami, polskim interfejsem i stabilną pracą, dostępny na avast.pl oraz avast.com. AVG jest ceniony za niskie wymagania systemowe, automatyczne aktualizacje i skuteczne monitorowanie poczty elektronicznej, dostępny na grisoft.cz. Wskazano, że AVG domyślnie usuwa lub izoluje zainfekowane pliki zamiast ich naprawy, co może być ustawieniem użytkownika. Zalecane jest usuwanie zainfekowanych plików zamiast ich leczenia, aby zapobiec dalszym infekcjom. Programy te oferują rezydentną ochronę i są polecane do użytku prywatnego ze względu na darmowy charakter i efektywność. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.