logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mikrofon do wzmacniacza Pioneer z wejściami Jack i Cinch?

15kaczor93 29 Wrz 2009 21:46 2570 10
REKLAMA
  • #1 7072831
    15kaczor93
    Poziom 10  
    Mam wzmaczniacz pioneera mam przy nim wejscia z przodu na duzy Jack i w tyle na Cinch Mam pytanie czy da rade jakoś to podłączyc ? Podczas muzyki przejsciówke jacka włożę do wzmaczniacza to ucichnie nie wiem co jest czy tak musi byC
    z gory dzieki wielkie ;-]
  • REKLAMA
  • #2 7072869
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 838
    Podłączasz prawdopodobnie do WYJŚCIA słuchawkowego. Mikrofon pwinieneś podłączyć do wejścia.
  • REKLAMA
  • #3 7072901
    15kaczor93
    Poziom 10  
    czyli na jack ?
    o to nie sa do słuchawek? pytam sie bo nie wiem czekam na 100% rady
    dzieki
  • REKLAMA
  • #4 7072968
    strdb940
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Witam.Jeżeli jest to zwykły wzmacniacz od jakiejś wierzy to od frontu raczej jak to kolega wyżej napisał jest wyjście słuchawek i dla tego odcina sygnał na kolumny po podłączeniu jacka żeby można było sterować głośnością słuchawek bez denerwowania innych głośną muzyką. Co do podłączenia mikrofonu to po podłączeniu pod chinch coś może i by z tego było ale za dobrego efektu nie uzyskasz. Musisz mieć mikser lub przedwzmacniacz mikrofonowy i dopiero do wzmacniacza podłączać. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 7076065
    15kaczor93
    Poziom 10  
    mam akurat takie wejscie ;-]
    DZIĘKI ;-]

Dodano po 38 [minuty]:

hmm tylko przy wejsciu mam chinch a mikrofon jest na jack
    problem
  • #7 7076359
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 7076857
    15kaczor93
    Poziom 10  
    moze mi ktos podalink na takie przejsciowki ?
  • #9 7077467
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 7078870
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie mikrofonu do wzmacniacza Pioneer z wejściami Jack i Cinch wymaga uwzględnienia rodzaju wejść i sygnału. Wejście Jack z przodu wzmacniacza najczęściej jest wyjściem słuchawkowym, które po podłączeniu tłumi sygnał na kolumny. Mikrofon nie powinien być podłączany bezpośrednio do wejścia Cinch, gdyż wzmacniacz domowy zwykle nie posiada wbudowanego przedwzmacniacza mikrofonowego, co skutkuje słabą jakością dźwięku lub brakiem sygnału. Optymalnym rozwiązaniem jest użycie przedwzmacniacza mikrofonowego lub miksera audio, który wzmocni sygnał mikrofonu i umożliwi jego poprawne podłączenie do wzmacniacza. Wejście PHONO może być alternatywą, ale wymaga odpowiedniej konwersji sygnału. Do podłączenia mikrofonu z wtykiem Jack do wejścia Cinch potrzebna jest przejściówka, jednak sama przejściówka nie rozwiąże problemu braku wzmocnienia sygnału mikrofonowego. W dyskusji pojawiły się propozycje zakupu małego miksera, np. Behringer 502, oraz zestawu mikrofonowego z ładowarką do karaoke jako przykłady urządzeń wspomagających podłączenie mikrofonu do wzmacniacza domowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA