logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie mikrofonu do amplitunera bez wejścia AUX

kryl1 24 Sty 2012 11:28 19997 6
REKLAMA
  • #1 10441138
    kryl1
    Poziom 9  
    Witam.
    Kupiłem mikrofony bezprzewodowe (stacja bez wzmacniacza), jak się później okazało mój amlituner nie posiada wejścia mikrofonowego. Podłączenie do aux itp. nie działa. Co zrobić? Co dokupić?
  • REKLAMA
  • #2 10441152
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1531
    Potrzebujesz przedwzmacniacza mikrofonowego.
  • REKLAMA
  • #3 10441216
    kryl1
    Poziom 9  
    Dziękuję. Mam nadzieję, że to pomoże.
  • REKLAMA
  • #4 10441347
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Jaki zestaw? Często zestawy bezprzewodowe dając już sygnał liniowy, choć słaby.
  • REKLAMA
  • #5 10441500
    kryl1
    Poziom 9  
    Mikrofony PR-M-306, a miałyby chodzić wymiennie z YAMAHA RX-460 albo z Yamaha RX-V671.
  • #6 10441583
    romeok01
    Poziom 35  
    Ocena: 588
    Posiadam taki zestaw mikrofonów i u mnie działają po podłączeniu do amplitunera do wejścia CD (2 x chinch).
    Kup kabel duży jack - 2 razy chinch i podłącz do wejści PHONO i powinno działać.
    Ja dodatkowo kupiłem sobie tani używany mikser, aby używać zestawu mikrofonów do karaoke.
  • #7 13139789
    dgolf
    Poziom 15  
    Ocena: 150
    Tak na szybko i najprościej np. żeby dzieci miały zabawę podłączamy przez lapka. W Win 7: Uruchom>Dźwięk>Nagrywanie>Mikrofon>Właściwości>Nasłuchiwanie>Nasłuchuj tego urządzenia. Można się pobawić również z mikrofonem wbudowanym.

Ogólnie chodzi o to, że sam mikrofon ma za niski sygnał wyjściowy i musimy znaleźć urządzonko, które go wzmocni i dopiero z niego do kina domowego. Pod które wejście to już znaczenia nie ma (no byle nie video :P )

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie mikrofonów bezprzewodowych do amplitunera, który nie ma wejścia mikrofonowego. Odpowiedzi sugerują zakup przedwzmacniacza mikrofonowego, który wzmocni sygnał mikrofonu. Inna propozycja to użycie kabla z dużym jackiem do dwóch chinchów, podłączając do wejścia CD lub PHONO amplitunera. Dodatkowo, można rozważyć użycie miksera do karaoke. Wskazano również, że niektóre zestawy mikrofonowe mogą już dostarczać sygnał liniowy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA