logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SB Live na Windows XP - cichy dźwięk po instalacji sterowników Creative

trdk 30 Gru 2002 20:38 1742 9
REKLAMA
  • #1 73100
    trdk
    Poziom 11  
    Po zainstalowaniu strerownikow ze strony creativa pod xp dzwiek jest bardzo cichy i menadzer uzadzen wyglada nastepujaco
    z divix zainstalowalem 5.02
    prosze o jakies porady
    pozdrawiam
    Załączniki:
    • SB Live na Windows XP - cichy dźwięk po instalacji sterowników Creative menager.JPG (131.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 73130
    mdcs
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 46
    A próbowałeś zainstalować z WindowsUpdate coś co się zwie Windows Media Driver Update (2,1MB) - wersja 2.602 lub nowszą???... oczywiście przed instalacją drivera Live!
  • REKLAMA
  • #3 73135
    obet
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    myślę że to kwestia sterownika
    na tej stronce są konkretne

http://www.infojama.pl/modules.php?name=Downloads

5.12.01.0244 zawiera:

Creative AudioHQ v1.10.21
    Creative Windows Diagnostic v2.00.16
    Creative MiniDisc Center v1.01.14
    Creative PlayCenter v3.01.57
    Creative Recorder v2.00.24
    Creative Surround Mixer v2.00.26
    Creative TaskBar v1.00.26
    Creative WaveStudio v4.21.07
    Creative Remote Center v1.40.21

to powinno wystarczyć

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 73908
    M@jk!
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    TRDK mam do Ciebie pytanie, czy po zainstalowaniu WinXP sb life Ci działał na standardowych sterach od windy???? a jeśli tak to czy tak samo się zachowywał??? czy wogule nie było dzwięku
  • #5 73967
    dme
    Poziom 13  
    witam ściągnij sobie plik "sblivexpdrvupdate.exe"
    powinien załatwić sprawe u mnie pomogło.
    pozdrowienia >>dme<<
  • #6 73968
    trdk
    Poziom 11  
    Dzieki za odpowiedzi.
    mdcs-sprobuje tego co mi poradziles.
    obet-te sterowniki waza 377MB,nie masz czegosc mniejszego...
    M@jk!-nie dzialal mi na ordinalnych,zreszta musze Ci powiedziec,ze ta karte kupilem ok kumpla jest to 1024 (przynajmniej on tak twierdzi:) a orginalne sterowniki sa od 5.1.
    Po paru gimnastykach dzwiek udalo sie uzyskac,ale z dzwiekiem w filmach jest roznie.
    Moze ktos jeszcze cos podpowie....?

dme:gdzie moge go sciagnac???

pozdrawiam
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
  • #7 73983
    M@jk!
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    W Xp z 1024 sa czesto problemy, sam doskonale o tym wiem bo go mam i jest coś takiego że jak instaluje Xp to karta musi być wyjęta z kompa bo nie bedzie dzwieku, dopiero jak sie XP zainstaluje to wsadzasz karte i on ja instaluje poprawnie i żadne ściągania orginalnych sterów nie są potrebne, chyba że chcesz się pobawić EAX'em i efektami bo opcje do nich sa dopiero dostępne po zainstalowaniu orginalnych sterów.

jak chcesz sie pobawic to zrób tak: wyjmij kartę, uruchom windę wywal ją ze sterami z systemu, zrestartuj, wsadz karte, włacz winde i powinna wszystko poprawnie zainstalować
  • REKLAMA
  • #8 73984
    dme
    Poziom 13  
    niebardzo pamiętam ale chyba znalazłem to na www.in4.pl
    zreszta popatrze jeszcze
  • #9 74001
    obet
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    cześć -szkoda że nie zassałeś tego (dużego stera)ma parę fajnych bayerów naprawde warto ja też mam (sb 1024) i wszystko chodzi filmy także
    wiem że często są problemy z emulacją (sb 16)nie wiem jak to się objawia w xp ale na windozie98 wywala wyjątek krytyczny

na tej stronce są orginalne do (lifa)

http://www.sterowniki.net.pl/

pozdrawiam
  • #10 74481
    trdk
    Poziom 11  
    Powiem Ci M@jk! ze pomoglo.
    Niestety jak to u mnie bywa nigdy nie ma tak ze wszystko mi chodzi od razu, w niektorych filmach zle podklada sie dzwiek(szybciej niz np.ruchy warg),
    obet ja caly czas je sciagam tylko ze przy moim transferze to troche trwa.
    Dziekuje wszystkim za dobre rady!!!
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po instalacji sterowników Creative pod Windows XP dla karty dźwiękowej Sound Blaster Live (SB Live) pojawia się problem z bardzo cichym dźwiękiem. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z wersji sterowników oraz sposobu instalacji karty. Zalecane jest zainstalowanie aktualizacji Windows Media Driver Update przed instalacją sterowników Creative. Polecane są sterowniki w wersji 5.12.01.0244 lub specjalny plik "sblivexpdrvupdate.exe", który u niektórych użytkowników rozwiązał problem. W przypadku modelu SB Live 1024 często występują problemy z dźwiękiem pod XP, a poprawna instalacja wymaga wyjęcia karty podczas instalacji systemu, a następnie ponownego jej włożenia po instalacji systemu, co pozwala na prawidłowe wykrycie i instalację sterowników. Dodatkowo, oryginalne sterowniki Creative oferują funkcje takie jak EAX i efekty dźwiękowe, które mogą wymagać ich instalacji. Pomimo zastosowania powyższych rozwiązań, w niektórych filmach synchronizacja dźwięku może być nadal problematyczna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA