logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak działa przednia podgrzewana szyba w Fordzie Focusie II

DoneR 08 Paź 2009 12:29 3112 2
REKLAMA
  • #1 7103727
    DoneR
    Poziom 2  
    Mam pytanie. Wymieniałem przednią szybę w Fordzie Focusie II i założyłem szybę podgrzewaną ale podłączył mi ją elektronik poza komputerem czyli domowym systemem (przekaźnik itd.) Prąd przez szybę przechodzi ale gdy miałem szyby w samochodzie zaparowane to tylna po 5-8 minutach odparowała całkowicie a przednia nie miała śladów że grzeje. Czy szyba działa tylko jak jest oblodzona i usuwa oblodzenie czy również odparowywuje bez dmuchawy? Jeżeli ktoś wie to jakie napięcie powinno przechodzić przez szybę?
    Proszę o możliwie dokładną odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 7107329
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    Ocena: 164
    Mam taką szybkę seryjnie, działa zawsze kiedyś jak mi zamókł filtr kabiny to parowało tak strasznie, że tylko ta szyba mnie ratowała.
    Auto stoi na dworze - zimą w 5 minut mam odmrożone szyby nie trzeba skrobać.

Dmuchawa nie ma nic do tego - Szybę można włączać oddzielnym przyciskiem lub funkcją szybkiego podgrzewania na klimie - wtedy włączają się dmuchawa moc i temperatura na HI + przednia szyba + tylna z lusterkami.

Napięć nie sprawdzałem.
  • #3 7107606
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3909
    DoneR napisał:
    Mam pytanie.
    podłączył mi ją elektronik poza komputerem czyli domowym systemem (przekaźnik itd.)

Proszę o możliwie dokładną odpowiedź.

Tu masz odpowiedź....sam ją podałeś
REKLAMA